Per Kauno senamiestį nuvilnijo „Sielų upė“ | Kas vyksta Kaune

Per Kauno senamiestį nuvilnijo „Sielų upė“

R. Tenio nuotr.

Penktadienį, minint Visų Šventųjų dieną, Kauno senamiestyje sužibo žvakelių upė, kviečianti kauniečius ir miesto svečius prisiminti išėjusiuosius ir panirti į mieste tvyrančią ramybę bei rimtį.

„Sielų upė“ vyko jau 18-tus metus iš eilės: šią tradiciją pradėjo VU Kauno fakulteto studentai, o dabartinės kartos rūpestingai tęsia šią fakulteto ir viso miesto akciją bei džiaugiasi, kad renginys kasmet vienija miesto bendruomenę.

Visi, negalintys aplankyti savo artimųjų kapų, kviečiami prisiminti ir pagerbti tuos, kurių netekome. Žvakelių upė nuvilnijo visa Vilniaus gatve iki pat Rotušės, neaplenkdama ir istorinės Prezidentūros.

Žvakių upė Kauno senamiestyje žibės iki 22 valandos.

Vykstant „Sielų upei“, jau antrus metus iš eilės Kauno senamiesčio kavinėse organizuojami gyvos muzikos koncertai. Lyriški muzikos garsai kviečia praeivius užeiti į vidų ir dar labiau įsijausti į jaukią renginio dvasią.

Žvakelės lapkričio 1-ąją degs iki 22 valandos vakaro. Renginio organizatoriai ragina dalyvius suteikti panaudotoms žvakelėms antrą šansą: nuo 22 iki 23 valandos visi norintys turės galimybę pasiimti jas antriniam panaudojimui. Po 23 valandos likusios žvakutės bus surinktos renginio organizatorių ir perduotos „Kauno švarai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA