Per Vėlines keičiasi eismo tvarka aplink kapines, sąlygas sunkina rūkas | Kas vyksta Kaune

Per Vėlines keičiasi eismo tvarka aplink kapines, sąlygas sunkina rūkas

BNS 2019/11/01 09:35
R. Tenio nuotr.

Lietuvoje minint Visų šventųjų dieną ir Vėlines aplink kapines keičiama eismo tvarka, o vairuotojai dėl sudėtingų eismo sąlygų raginami elgtis itin atidžiai.

Kauno savivaldybė skelbia, kad prie Romainių kapinių eismas penktadienį ir šeštadienį vyks tik viena kryptimi. Karmėlavos, Eigulių, Seniavos, Panemunės, Petrašiūnų ir visose kitose kapinėse eismas vyks įprasta tvarka, tačiau transporto priemonių judėjimo kryptis, atsižvelgiant į gyventojų srautą, gali būti koreguojama.

Dėl lapkričio 1–os keisis Kauno miesto autobusų tvarkaraščiai. Pakeitimai truks nuo spalio 26 d. iki lapkričio 3 d.

Kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad savaitgalį visuose šalies keliuose transporto priemonių srautai, palyginti su įprastais savaitgaliais, bus gerokai intensyvesni.

Be to, pareigūnai taip pat atkreipia dėmesį į prasidėjusius rudeniškus orus ir sudėtingesnes eismo sąlygas.

Kauno apskrityje eismo sąlygas penktadienio rytą sunkina rūkas, matomumas vietomis sumažėjęs iki 200 metrų, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį, Visų šventųjų dieną, bus debesuota su pragiedruliais, daug kur šiek tiek palis, išsilaikys tokio paties stiprumo vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks 4–9, pajūryje – apie 10 laipsnių šilumos.

Vėlinių naktį vietomis, o dieną – daugelyje rajonų lis. Dieną pajūryje vėjo gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, dieną – 5–8 laipsniai šilumos.

Visą savaitgalį šalies keliuose dirbs papildomos policijos pareigūnų pajėgos, ypatingas dėmesys bus skirtas patruliavimui prie kapinių, eismo reguliavimui ir viešosios tvarkos priežiūrai, taip pat darbui tamsiuoju paros metu.

Policija taip pat įspėja gyventojus pasirūpinti savo turto saugumu: nepalikti automobiliuose vertingų daiktų, išlipus iš automobilio – jį užrakinti, išvykstant iš namų nepalikti atidarytų langų, užrakinti duris, paprašyti kaimynų, kad atkreiptų dėmesį į įtartinus asmenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA