Prekybos centrų lentynose nebelieka vaikiško šampano | Kas vyksta Kaune

Prekybos centrų lentynose nebelieka vaikiško šampano

BNS 2019/10/31 12:38
DELFI nuotr.

Lapkričio 1 d. Lietuvoje įsigalios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, draudžiančios gaminti ir parduoti „vaikišką“ šampaną, žaislus ir kitas prekes, imituojančias alkoholinius gėrimus ar jų tarą.

Šių metų birželio 6 d. Seimas priimtomis įstatymo pataisomis uždraudė įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams Lietuvoje gaminti ar parduoti maisto produktus, žaislus ir kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ar jų tarą.

Naujuoju draudimu siekiama stiprinti vaikų sveikatą, formuojant sveiką gyvenseną ir jos kultūrą, mažinant alkoholinių gėrimų vartojimo įpročio paplitimą.

Įstatymo pataisų autorių teigimu, alkoholinius gėrimus ir jų tarą imituojantys maisto produktai, įskaitant nealkoholinius gėrimus, žaislai ar kitos prekės, kurie yra skirti vaikams ir paaugliams, pavyzdžiui, vaikiškomis aplikacijomis apipavidalintas vaikiškas šampanas ar vaikiškas punšas, ugdo jaunimo įprotį vartoti alkoholį ir yra susijęs su suaugusiųjų tolerancija jaunimo alkoholio vartojimui.

Šiuo metu teisės aktuose nėra nustatyto draudimo įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams Lietuvos Respublikoje gaminti ir (ar) parduoti maisto produktus, žaislus ir kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ir (ar) jų tarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA