R. Kazėnienė: dvejus metus trukęs procesas buvo kerštas man | Kas vyksta Kaune

R. Kazėnienė: dvejus metus trukęs procesas buvo kerštas man

BNS 2019/10/31 13:25
DELFI nuotr.

Su įkalinimo įstaigose maitinimo paslaugas teikiančia bendrove „Niklita“ bylinėtis turėjusi Rasa Kazėnienė mano, kad procesas buvo kerštas jai už paviešintas negeroves šioje sistemoje.

„Čia yra tikrai didelis menas iš pakankamai paprastos bylos ištempti į dvejų metų persekiojimo laikotarpį. Na, galbūt jų toks tikslas ir buvo – kad aš palūžčiau ir kad žmonėms parodytų, jog gink Dieve to nedarykite, nes tai yra be galo sunku, daug kainuoja, emociškai sudėtinga. Man atrodo, čia buvo tiesiog bandymas paskleisti žinią visuomenei ir, aišku, atkeršyti man“, – BNS sakė R. Kazėnienė.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį patvirtino pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo atmestas „Niklitos“ ieškinys dėl žalos už esą pažeistą reputaciją.

Kauno apylinkės teismas kovo 19 dieną „Niklitos“ ieškinį atmetė, įvertinęs, kad R. Kazėnienė savo juridiniais faktais pagrįstą nuomonę išsakė „etiškai ir santūriai“.

2017 metų pavasarį tuo metu Kauno tardymo izoliatoriaus buhaltere dirbusi R. Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje. Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

R. Kazėnienės pateiktoje informacijoje minėta „Niklita“ kreipėsi į teismą teigdama, kad R. Kazėnienės teiginiai neatitinka tikrovės ir žeidžia jos bei bendrovės savininko Valdo Kuktos dalykinę reputaciją bei prašė priteisti 5 tūkst. eurų bendrovei ir 1 tūkst. eurų jos savininkui.

„Pinigai yra uždirbami, jie nėra skausmingi. Bet čia buvo principinė kova“, – apie teismo sprendimus ketvirtadienį sakė R. Kazėnienė.

Ji sakė, kad po ketvirtadienio teismo sprendimo jaučiasi tarsi išlaisvinta bei dar labiau sustiprėjo jos tikėjimas, kad kova už teisybę atneša pokyčių.

2016 metų gruodžio pabaigoje į teisėsaugą besikreipusi tuometinė Kauno tardymo izoliatoriaus buhalterė R. Kazėnienė be kitų dalykų nurodė, kad „Niklita“ daug metų laimi įstaigos organizuojamus maitinimo paslaugų pirkimus, jai sudaromos išskirtinės nuomos sąlygos.

Tiek Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), tiek auditą atlikusi Teisingumo ministerija rekomendavo nutraukti sutartis su keliose laisvės atėmimo įstaigose maitinimo paslaugas teikiančia bendrove „Niklita“.

VPT, patikrinusi 2015 metų įmonės „Niklita“ laimėtą pirkimą dėl Kauno tardymo izoliatoriuje, nustatė, kad vienintelis „Niklitos“ akcininkas yra Valdas Kukta, Personalo skyriaus vadovės Ingridos Kuktienės sutuoktinis.

2017 metų pabaigoje po tarnybinio patikrinimo dėl nuteistųjų maitinimo paslaugų pirkimo Marijampolės ir Alytaus pataisos namuose Kalėjimų departamentas paskelbė siūlantis nutraukti sutartį su bendrove „Niklita“, nustačius, kad procedūros vykdytos pažeidžiant viešųjų pirkimų įstatymą, o laimėtojas nustatytas neteisėtai.

Teisingumo ministerijos atliktas 2015–2017 metų Pravieniškių pataisos namų auditas taip pat parodė pažeidimus, susijusius su keliomis bendrovėmis, tarp jų ir „Niklita“.

R. Kazėnienei pirmajai Lietuvoje buvo suteikta pranešėjos apsauga, kai šių metų pradžioje įsigaliojo tokią galimybę numatanti tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA