Kauno senamiestį vėl nušvies „Sielų upė“ | Kas vyksta Kaune

Kauno senamiestį vėl nušvies „Sielų upė“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Visų Šventųjų dieną, lapkričio 1-ąją, Kauno senamiesčiu ir vėl nuvilnys žvakelių upė, raginanti kauniečius ir miesto svečius pagerbti bei prisiminti tuos, kurių nebėra tarp mūsų, ir pasinerti į jaukią miesto rimtį.

„Sielų upė“ bus organizuojama jau 18-tus metus iš eilės: šią tradiciją pradėjo Vilniaus universiteto Kauno fakulteto studentai, o dabartinės kartos rūpestingai tęsia šią fakulteto ir viso miesto akciją bei džiaugiasi, kad renginys kasmet vienija miesto bendruomenę.

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė Kauno fakultete kviečia kauniečius ir miesto svečius lapkričio 1-ąją jaukiam pasivaikščiojimui žvakelių jūra virsiančia Vilniaus gatve. Pagrindinis šio renginio tikslas – pasisemti ramybės bei uždegti žvakutę, skirtą Anapilin jau iškeliavusių artimųjų atminimui.

Visi, negalintys aplankyti savo artimųjų kapų, kviečiami prisiminti ir pagerbti tuos, kurių netekome. Žvakelių upė vingiuos visa Vilniaus gatve iki pat Rotušės, neaplenkdama ir istorinės Prezidentūros, nuo 17 iki 22 valandos.

„Sielų upė“ džiugins ne tik miestiečių akis, bet ir ausis. Jau antrus metus iš eilės Kauno senamiesčio kavinėse vyks gyvi koncertai. Lyriški muzikos garsai kvies praeivius užeiti į vidų ir dar labiau pajusti jaukią renginio dvasią.

Žvakelės lapkričio 1-ąją degs nuo 17 iki 22 valandos vakaro. Renginio organizatoriai ragina dalyvius suteikti panaudotoms žvakelėms antrą šansą: nuo 22 iki 23 valandos visi norintys turės galimybę pasiimti jas antriniam panaudojimui. Po 23 valandos likusios žvakutės bus surinktos renginio organizatorių ir perduotos „Kauno švarai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA