Neeilinė pamoka Kauno moksleiviams – smėlio tinklinio aikštelėje | Kas vyksta Kaune

Neeilinė pamoka Kauno moksleiviams – smėlio tinklinio aikštelėje

Organizatorių nuotr.

Dešimtys Kauno mokyklų ir gimnazijų auklėtinių išskirtinai pažymėjo rudens atostogų pradžią. Vietoje įprastų kūno kultūros pamokų jų laukė kur kas įdomesnis iššūkis – smėlio tinklinio varžybos „Smėlio smūgis“. Iki kitų metų vasario vyksiantis turnyras kvies moksleivius išbandyti jėgas, kad įsitikintų, jog aktyvi fizinė veikla yra greičiausias kelias geros savijautos link.

[galerija kiek=”12″]

Įsibėgėjantys mokslo metai dažną moksleivį įsuka į kasdienę rutiną, priversdami pamiršti pralėkusius vasaros atostogų džiaugsmus. Vis dėlto net ir žvarbūs rudens ar žiemos orai nekliudo bent trumpam pasimėgauti šiltajam sezonui būdingomis pramogomis. Tuo per artimiausius kelis mėnesius netruks įsitikinti šimtai Kauno moksleivių.

Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla pristatė originalią iniciatyvą, ugdant jaunųjų kauniečių požiūrį į sveiką gyvenseną. Praėjusį penktadienį RIO sporto arenoje startavo keturis mėnesius truksiančios 7–12 klasių mokinių smėlio tinklinio varžybos „Smėlio smūgis“.

„Smėlio smūgis“ / Organizatorių nuotr.

Papildomos motyvacijos ir meistriškumo pamokų dalyviams suteikė efektingą parodomąjį mačą surengę Kauno vyrų tinklinio komandos „RIO-Startas“ žaidėjai. Profesionalai tiek praktiškai, tiek ir teoriškai supažindino su tinklinio ypatumais, paaiškino pagrindines taisykles, o galiausiai ėmėsi atsakingo teisėjų vaidmens.

Pirmajame etape jėgas išbandė 8 komandos – iš viso 40 vaikų. Šįkart geriausius rezultatus demonstravo KTU inžinerijos licėjaus ir Kauno Maironio universitetinės gimnazijos auklėtiniai.

Smėlio tinklinio aikštelėse taip pat susirungė VDU „Rasos“ gimnazijos, „Vyturio“ gimnazijos bei S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos, o taip pat A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos auklėtinių komandos. Draugiškame turnyre apdovanoti visi dalyvavusieji. Moksleivių komandoms įteikti suvenyrai ir kuponai jų pasirinktoms treniruotėms ar kitoms pramogoms.

„Įprasti užsiėmimai kūno kultūros pamokose, ne paslaptis, daugeliui kiek pabodę, todėl siekiame atrasti naujų, nekasdieniškų metodų, kaip sudominti moksleivius fizine veikla ir parodyti jos tiesioginę naudą sveikatai. Smėlio tinklinis – ne tik įdomi, bet ir nemažai jėgų reikalaujanti sporto šaka su stipriu pozityvių emocijų užtaisu. Iš vaikų šypsenų matyti, kad šis būdas tikrai veiksmingas“, – kalbėjo projektą koordinuojanti A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Eglė Rakauskienė.

„Smėlio smūgis“ / Organizatorių nuotr.

Pasak pašnekovės, debiutas pasiteisino su kaupu. Kitas varžybas numatyta surengti lapkričio gale ir kitų metų sausio bei vasario mėnesiais. Planuojama, kad iš arčiau pažinti smėlio tinklinį galės bemaž du šimtai Kauno moksleivių.

„Jaučiamas vis didėjantis susidomėjimas, dalyviai aktyviai registruojasi. Šiuose renginiuose pergalės tėra antraeilis tikslas. Kur kas svarbesnis rezultatas – turiningai ir atraktyviai praleistas laikas paskatinant vaikus dažniau savo laisvalaikį sieti su fizinėmis veiklomis, kad tai taptų nuolatiniu įpročiu“, – pridūrė E. Rakauskienė.

Varžybos „Smėlio smūgis“ yra visus metus vykstančio projekto „Aktyvus Kaunas“ viena iš renginių ciklo dalių. Projektą finansuoja Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas, adminisruojamas Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos. Pagrindiniai projekto partneriai: Lietuvos sporto universitetas ir Lietuvos masinio futbolo asociacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA