Aleksote duris atvėrė naujasis „Antėja laboratorija“ padalinys: pažangiausi medicininiai tyrimai dar arčiau namų | Kas vyksta Kaune

Aleksote duris atvėrė naujasis „Antėja laboratorija“ padalinys: pažangiausi medicininiai tyrimai dar arčiau namų

R. Tenio nuotr.

Viena moderniausių laboratorijų Baltijos šalyse tituluojama „Antėja laboratorija“, spalio 25-ąją atvėrė naujo padalinio duris Kaune. Aleksote, adresu Veiverių g. 142 veiksiantis šeštasis laikinojoje sostinėje įsikūręs įmonės padalinys, kauniečiams siūlys profilaktinių ir diagnostinių kraujo tyrimų, šeimos gydytojo bei skiepų paslaugas.

„Mūsų tikslas – keisti nusistovėjusį požiūrį, jog į medicinos įstaigą reikia kreiptis tik pasijutus blogai. Priešingai, tikime, kad į gydymo įstaigą žmogus turi kreiptis tam, kad kartu užkirstumėme kelią ligoms bei susirgimams. Dėl šios priežasties, klientams siekiame sukurti paprastesnes sąlygas atlikti profilaktinius ir diagnostinius tyrimus, kuo arčiau jų namų.

Šių tikslų vedini pasirinkome ir naująją padalinio vietą. Iki šiol pietinėje miesto dalyje mūsų paslaugos teikiamos nebuvo, o juk Aleksotas – vienas sparčiausiai augančių Kauno mikrorajonų“, – sako „Antėja laboratorija“ direktorė medicinai, gydytoja Dangira Babenskienė.

Naujajame „Antėja laboratorija“ padalinyje bus atliekami įvairaus spektro laboratoriniai tyrimai, teikiama skiepų paslaugą. Lankytojų lauks šeimos gydytojai, kurie teiks konsultacijas bei tyrimų rezultatų interpretacijas.

Esant poreikiui, jie nukreips ir konsultacijai pas kitus medicinos specialistus dėl tolimesnių tyrimų ar gydymo. Laiką taupantiems pacientams šeimos gydytojas konsultaciją galės suteikti ir telefonu.

„Antėja laboratorija“ / R. Tenio nuotr.

Tyrimai atliekami vos per keletą minučių

Direktorė medicinai D. Babenskienė pažymi, kad „Antėja laboratorija“ ypač patogi skubantiems ir savo laiką taupantiems kauniečiams bei miesto svečiams.

„Tyrimai yra atliekami vos per keletą minučių, o atsakymai įprastai pasiekia jau kitą dieną, todėl mūsų paslaugos yra išeitis žmonėms, neturintiems galimybės laukti eilėse“, – sako D. Babenskienė.

„Antėja laboratorija“ atstovė pasakoja, kad operatyviai suteikiamos įmonės paslaugos itin naudingos tėvynėje besisvečiuojantiems emigrantams, Kaune dirbantiems ar studijuojantiems užsieniečiams, kartais ir skubių medicininių paslaugų pageidaujantiems užsienio turistams.

„Į procedūrų kabinetą pacientams atvykti reikia vos vieną kartą. Pateikus kraują ar kitus mėginius, klientai užregistruojami bendroje „Antėja laboratorija“ informacinėje sistemoje. Tą pačią akimirką nurodytu telefonu ar elektroniniu paštu klientas gauna prisijungimo kodus, su kuriais savo tyrimų eigą ir būseną gali sekti nuotoliniu būdu. Galiausiai, apie gautus rezultatus klientai informuojami trumpąja žinute ar elektroniniu laišku“, – pasakoja D. Babenskienė.

Atidarymo proga laukia specialūs pasiūlymai

Dar viena naujojo padalinio ypatybė yra tai, kad darbą „Antėja laboratorija“ Aleksote pradeda dar prieš kauniečiams išskubant į darbą – 7 val. ryto. Klientai įstaigoje yra laukiami kiekvieną darbo dieną iki 15 val. 30 min. Taupantiems laiką ir norintiems išvengti laukimo eilėse, patariama užsiregistruoti iš anksto paskambinus nemokamu telefonu 8 700 55511 arba el. paštu pagalba@kraujotyrimai.lt .

„Antėja laboratorija“ / R. Tenio nuotr.

„Atidarymo proga Aleksoto gyventojams esame paruošę ir specialų pasiūlymą, kuris, tikime, paskatins rūpintis savo sveikata profilaktiškai“, – informuoja D. Babenskienė.

Norintiems apie pasiūlymą sužinoti daugiau, įmonės direktorė medicinai primena sekti naujienas „Facebook“ tinkle – „Antėja laboratorija“ paskyroje – arba oficialiame įstaigos tinklapyje www.anteja.lt .

Išsiskiria modernumu ir pažangiomis technologijomis

Naujasis „Antėja laboratorija“ procedūrų kabinetas Aleksote – šeštasis įmonės padalinys Kauno mieste. Iki šiol miestiečiams procedūrų kabinetai bei klinikos buvo pasiekiamos Šilainiuose (Žemaičių pl. 37), Vytėnuose (Islandijos pl. 32), Eiguliuose (P. Lukšio g. 3) ir Žaliakalnyje (Birželio 23-iosios g. 4 bei Savanorių pr. 235).

Kaip viena moderniausių laboratorijų Baltijos šalyse vertinama įmonė savo veiklą pradėjo dar 2006 m. Po šešerių veiklos metų – 2012-aisiais – pradėtas laboratorijos robotizacijos procesas. Jo metu automatizuota biocheminių ir imunologinių tyrimų sistema, padidinusi tyrimų atlikimo tikslumą ir greitį.

2014 m. „Antėja laboratorija“ tapo viena pirmųjų akredituotų laboratorijų Lietuvoje, o dar po dviejų metų įgyvendino inovatyvią robotų bei automatinių analizatorių sistemą „Flexlab“.

Visos šios inovacijos leido ne tik pakelti įstaigos paslaugų kokybę, sulyginant su panašaus tipo paslaugomis Vakarų Europos šalyse, bet ir sumažinti žmogiškojo faktoriaus įtaką tyrimams bei jų rezultatams.

Daugiau informacijos apie ,,Antėja laboratorija“ tinklą ir jų teikiamas paslaugas klientai gali rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA