Į Kauną su „Zenit“ atvykęs Plaza: apie darbą Rusijoje, namus ir „chuliganavimą“ per „Žalgirio“ kovas | Kas vyksta Kaune

Į Kauną su „Zenit“ atvykęs Plaza: apie darbą Rusijoje, namus ir „chuliganavimą“ per „Žalgirio“ kovas

delfi.lt 2019/10/29 21:16
R. Achmedov nuotr.

Antradienio vakarą į Kauną atskrido Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai, rytoj žaisiantys Eurolygos 5-ojo turo rungtynes su Kauno „Žalgiriu“. Rusijos klubą treniruoja Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamas katalonas Joanas Plaza.

[galerija kiek=”4″]

55-erių J. Plaza „Zenit“ komandoje darbuojasi antrą sezoną.

Su „Žalgiriu“ šį krepšinio specialistą sieja glaudūs ryšiai nuo 2012-2013 metų, kai J. Plaza buvo vyriausiuoju „Žalgirio“ strategu, gerokai patriukšmavo Eurolygoje ir laimėjo LKL čempionatą.

Anot katalono, Kauną jis iki šiol laiko savo namais.

„Visuomet smagu sugrįžti į namus, kokiais aš laikau Kauną ir Lietuvą. Čia praleidau nepaprastus metus. Džiaugiuosi sugrįždamas į šį miestą, nors ir su kita komanda. Čia manimi rūpinosi, čia visuomet vėl smagu atvykti“, – Kauno oro uoste žurnalistams teigė J. Plaza.

Paklaustas, ko tikisi iš trečiadienio vakaro rungtynių, „Zenit“ treneris buvo itin atsargus ir ėmė girti „Žalgirio“ sistemą.

„Mes žinome, kad esame naujokų komanda, kuri turi daug mokytis. O „Žalgiris“ yra tas klubas, iš kurio ir reikia imti pavyzdį. Ypač, gana kuklų biudžetą turinčioms komandoms. Jeigu pralaimėsime rungtynes, mes vis tiek stengsimės išlikti savimi ir susikaupti kitam mačui.

Žinome, kaip sunku žaisti prieš „Žalgirį“, ypač Kaune. Tai yra franšizė, iš kurios turi mokytis visi – ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Bus labai sunku, bet kas prisimena mane iš laikų Kaune žino, jog stengsimės parodyti patį geriausią ir kovingą savo veidą, – dėstė katalonas, gyręs „Žalgirio“ direktorių Paulių Motiejūną, puikiai komandai vadovaujantį Šarūną Jasikevičių ir prisiminęs vieną iš legenda tapusių „Žalgirio“ žaidėjų, ekipoje rungtyniavusių dar J. Plazos treniravimo metais. – Myliu Paulių Jankūną, kuris visada kovoja kaip tikras karys.“

Eurolygoje „Zenit“ laimėjo 1 rungtynes iš 4 ir kol kas užima priešpaskutinę, 17-ąją vietą.

VTB Vieningoje lygoje Joano Plazos treniruojama Sankt Peterburgo ekipa taip pat nežiba – per 5 turus iškovojo 2 pergales ir užima 8-ąją poziciją tarp 13 komandų.

Pralaimėjimas patirtas ir praėjusį sekmadienį – VTB lygos mače „Zenit“ 80:86 nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ su Mantu Kalniečiu.

Anot J. Plazos, kažko daugiau iš naujai suburtos komandos tikėtis kol kas būtų naivoka, nors dėl rezultatų VTB lygoje jis buvo susirūpinęs labiau, nei dėl pralaimėjimų Eurolygoje.

„Aš mėgaujuosi būdamas Eurolygoje. Situacija tokia, jog pradžioje mes galvojome apie žaidimą Europos taurėje – jau buvo suformuota sudėtis, tačiau atsirado vardinis kvietimas iš Eurolygos. Dėl šios priežasties mėgaujamės žaidimu čia, tačiau stengiamės susitelkti vietinės VTB lygos mačams, nes vienintelis būdas mums išlikti Eurolygoje ir kitą sezoną – tai sėkmingai pasirodyti VTB čempionate“, – aiškino J. Plaza.

„Turime net 11 naujokų, iš kurių nė vienas nėra žaidęs Eurolygoje. Faktas, kad su šia sudėtimi mums yra sunku, tačiau tikiuosi, kad tobulėsime sezono metu. Ir manau, kad mūsų tikrasis ir geriausias veidas atsiskleis antrame rate. Būtent tam ir rengiamės. Kaupiame patirtį, norime būti geresni žaidėjai, geresni treneriai. Tikiuosi, kad ateityje „Zenit“ bus viena iš geriausių Rusijos komandų, o šiuo metu yra kaip yra“, – pažymėjo jis.

Paklaustas, kaip jaučiasi dirbdamas treneriu Rusijoje, kur iki J. Plazos elitinės lygos komandos nebuvo treniravęs nė vienas iš Ispanijos atvykęs krepšinio specialistas, strategas trumpam nutilo.

„Rusija yra Rusija. Niekas iš ispanų nedirbo Lietuvoje ir netreniravo Eurolygos komandos, kol aš neatvykau čia. Niekas iš ispanų netreniravo Rusijos klubo, kol aš neatvykau. Ten kitoks gyvenimas, kitokia sistema, bet man svarbu yra turėti iššūkių. ir tikras iššūkis man – paversti šį klubą kažkuo rimtu. Mano kontraktas baigiasi kitą vasarą, bet aš tikiuosi atiduoti viską ir užsirekomenduoti, kaip tai padariau Kaune ar Malagoje“, – teigė treneris.

Baigdamas pokalbį, J. Plaza dar kartą pažymėjo, kad visuomet seka „Žalgirio“ žaidimą ir palaiko Kauno komandą, kuomet yra neutralus mačų žiūrovas.

„Visada džiaugiuosi, kai „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias. Šita chemija komandai išliko, ir kai „Žalgiris“ žaidžia LKL finalus ar atkrintamąsias rungtynes Eurolygoje, mes su žmona apsivelkame „Žalgirio“ marškinėlius, gautus dar darbo Kaune metu. Tuo metu būname savotiškais chuliganais Barselonoje“, – nusišypsojo jis.

Anot J. Plazos, ryškiausia „Zenit“ žvaigždė Gustavo Ayonas trečiadienio rungtynėse turėtų žaisti, nors nerimo dėl jo sveikatos yra.

„Jis pabandys. Tačiau krepšininkui skauda ir nugarą, ir kaklą, ir jei bus kokių nors dvejonių dėl jo sveikatos, nerizikuosime. Niekada nerizikuoju savo žaidėjų sveikata“, – tvirtino J. Plaza.

„Žalgirio“ ir „Zenit“ rungtynės trečiadienio vakarą prasidės 20 val.

„Žalgiris“ su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu yra 9-as.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA