„Kauno kolegija“ tvirtina, kad panika dėl meningokokinės infekcijos neturi pagrindo | Kas vyksta Kaune

„Kauno kolegija“ tvirtina, kad panika dėl meningokokinės infekcijos neturi pagrindo

Asociatyvi / Kauno kolegijos nuotr.

Tarp „Kauno kolegijos“ studentų kilus panikai dėl meningokokinės infekcijos, kuri šeštadienį pasiglemžė jų bendramokslės gyvybę, kolegijos vadovybė pirmadienio rytą išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame teigiama, kad kilęs susirūpinimas dėl studentų sveikatos neturi pagrindo, o gandai apie naujus mirties ar užregistruotus meningokokinės infekcijos atvejus neatitinka tikrovės.  

„Jau šeštadienį, sužinojus informaciją apie studentės mirtį nuo meningokokinės infekcijos, buvo susisiekta su studentais ir darbuotojais, penktadienį turėjusiais kontaktą su studente. Visiems pateiktos rekomendacijos nedelsiant kreiptis į savo šeimos gydytoją, informuojant, kad galėjo turėti sąlytį su meningokokine infekcija sergančiu asmeniu.

Kolegijos bendruomenė el. laiškais ir žinute socialiniame tinkle buvo perspėti stebėti savo sveikatos būklę“, – teigiama „Kauno kolegijos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovės Smiltės Juraitės atsiųstame komentare.

Pasak kolegijos atstovės, nedelsiant buvo imtasi visų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduotų priemonių, kad apsaugoti kolegijos bendruomenės narių sveikatą. Patalpos buvo išvalytos ir išvėdintos. Pabrėžtina, kad meningokokai aplinkoje greitai žūsta: +10o C temperatūroje jie žūsta per 2 val.

„Situacija yra nuolat stebima ir vertinama, kontaktuojama su medicinos įstaigomis. Pabrėžtina, kad po jau minėto, šeštadienį mirtimi pasibaigusio meningokokinės infekcijos atvejo, kitų susirgimų nenustatyta.

Šįryt į posėdį atvykęs VšĮ Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas paminėjo, kad nerimaudami dėl sveikatos į juos kreipėsi apie 30 studentų, tačiau nei vienam iš jų nebuvo nustatyta meningokokinė infekcija“, – teigiama pranešime.

S. Juraitė patikino, kad viešojoje erdvėje ir uždaruose forumuose sklandantys gandai apie naujus mirties ar užregistruotus meningokokinės infekcijos atvejus neatitinka tikrovės.

„Gavus specialistų patvirtinimus, kad realios grėsmės sveikatai nėra, planuotas studijų procesas kolegijoje nėra keičiamas“, – gandus apie ketinimą atšaukti mokymosi procesą „Kauno kolegijoje“ paneigė S. Juraitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA