„Vero Cafe“ baristos kavos gamybos paslaptis į Kauną parsivežė iš Graikijos | Kas vyksta Kaune

„Vero Cafe“ baristos kavos gamybos paslaptis į Kauną parsivežė iš Graikijos

Organizatorių nuotr.

Šią vasarą net penki „Vero Cafe“ baristos turėjo galimybę mokytis kavos gamybos paslapčių viso pasaulio kavos ruošimo profesionalų renginyje „BarsitaCamp“, kuris šiemet vyko Anavyssos miestelyje, saulėtoje Graikijoje. Grandioziniame baristų gildijos renginyje dalyvavo 100 dalyvių iš daugiau nei 20 šalių, tarp kurių ir du atstovai iš Kauno.

Renginio organizatorė Specialty Coffee Assosiation (SCA) yra ne pelno siekianti organizacija, kurios tikslas kelti kavos gamybos standartus bei prisidėti prie šio verslo tvarumo visame pasaulyje.

„Galimybė mokytis ir tobulėti drauge su kitų šalių kavos profesionalais „Vero Cafe“ darbuotojams yra svarbi motyvacija ir įkvėpimas. Jau penktus metus iš eilės į stovyklą siunčiame didžiausią motyvaciją parodžiusių baristų komandą. Šiais metais planavome deleguoti tris žmones, tačiau nustebinti parodyto didelio užsidegimo nusprendėme suteikti galimybę išvažiuoti visiems penkiems darbuotojams“, – sako „Vero Cafe“ direktorė Laima Vėželienė.

„Vero Cafe“ barista / Organizatorių nuotr.

Šiaip metais baristų stovykla Graikijoje truko penkias dienas, kurių metu dalyviai iš Lietuvos gilino turimas žinias, domėjosi pasaulinėmis kavos gamybos tendencijomis, buvo supažindinti su tobulėjančiomis technologijomis, kurios leidžia išgauti vis subtilesnius kavos skonius.

Viena iš trenerių, kuri dalyvius mokė piešimo pieno puta subtilybių ir tobulo „latte art’o“ paslapčių, buvo Pasaulio „Latte Art“ čempionė Manuela Fensore.

Beveik trejus metus „Vero Cafe“ dirbanti barista Miglė Grybauskaitė džiaugiasi, kad jos stipri motyvacija sužinoti daugiau apie kavą ir baristos darbą tapo jai laimingu bilietu į Barista Camp stovyklą.

„Vero Cafe“ barista / Organizatorių nuotr.

„Į stovyklą labai norėjau patekti, nes tai neįkainojama patirtis, daug geros kavos ir bendraminčių, kurių venomis teka kava“, – sako mergina.

„Vero Cafe“ vykdytoje vidinėje atrankoje į „Barista Camp“, M. Grybauskaitės užsidegimas buvo įvertintas ir mergina drauge su kolegomis iš kitų miestų leidosi į kava kvepiantį penkių dienų nuotykį.

„Stovykloje, kaip ir tikėjausi, įgyjau žinių, kurios kasdien prisideda prie to skaniausio rytinio kavos puodelio gamybos… Drauge parsivežiau ir daug gerų akimirkų bei motyvaciją dar aktyviau ir giliau pažinti kavos pasaulį“, – šypsosi Miglė ir kviečia mintimis apie Graikiją pagardintos kavos užsukti į Senamiesčio „Vero Cafe“ (Vilniaus g. 18), kurioje šį rudenį dirba su kolegomis.

Jei Senamiestis nepakeliui, puodeliui graikiškos saulės įkvėptos kavos galite paragauti „Vero Cafe“ kavinukėje, veikiančioje PC „Molas“. Čia dirbantis Povilas Karmonas sako, kad stovykla jam buvo puiki galimybė pasisemti naujų žinių ir geriau pasiruošti Nacionaliniam Lietuvos kavos ruošimo čempionatui, vyksiančiam 2020 m. kovo 6-8 dienomis.

„Vero Cafe“ barista / Organizatorių nuotr.

P. Karmonas „Vero Cafe“ dirba vienerius metus ir apsilankymas „BaristaCamp“ jam buvo vienas geriausių dalykų, nutikusių kavos kelyje.

„Buvau tikras, kad sužinosiu dalykų, kurių mes, lietuviai tikrai nežinome. Ir lūkesčius viršyjau su kaupu – galėsiu žinias pritaikyti ne tik čempionate, bet ir šviesti kolegas“, – džiaugėsi motyvuotas barista Povilas.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų darbuotojai turi galimybę tobulėti. Iš vienos pusės tokie renginiai didina jų profesionalumą, iš kitos – suteikia motyvacijos, įkvėpimo, „užsidegimo“, kuris tikrai labai svarbus kiekvieno kavos gamintojo darbe, juk ir klientai iš mūsų tikisi – kavos puodelio su šypsena ir pozityvo užtaisu“, – šypsosi „Vero Cafe“ vadovė L. Vėželienė Prieš 12 metų atidaryta pirmoji „Vero Cafe“ kavinė Kauno „Akropolyje“.

„Vero Cafe“ barista / Organizatorių nuotr.

Šiandieną 8 Lietuvos miestuose įsikūrę daugiau kaip trisdešimt „Vero Cafe“ vardo kavos namų, o vien Kauno mieste už baro dirba apie 50 baristų.

„Vidutinis Kaune dirbančių baristų amžius 21-eri metai ir daugiausiai šį darbą renkasi merginos. Pagrindinės savybės, reikalingos baristos darbe – tai meilėžmogui ir noras atrasti bei pamilti milžinišką skonių pasaulį, slypintį kavos pupelėje, o greta viso to – koja kojon žengiantis tvarkingumas ir atsakingumas“ sako „Vero Cafe“ personalo vadybininkė Živilė Starkutė.

Norintiems tapti „Vero Cafe“ komandos dalimi, kreipkitės į Živilę, kuri jums papasakos daugiau apie barista darbo pobūdį, atsakys į visus jūsų klausimus el.p. barista@verocafe.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA