Teismas skelbs sprendimą dėl skundų E. Kručinskienės byloje | Kas vyksta Kaune

Teismas skelbs sprendimą dėl skundų E. Kručinskienės byloje

BNS 2019/10/29 08:36
Delfi.lt nuotr.

Kauno apygardos teismas antradienį skelbs sprendimą apeliacine tvarka išnagrinėtoje kaunietės Eglės Kručinskienės smurto prieš vaiką byloje.

Didelio atgarsio sulaukusioje byloje Kauno apylinkės teismas gegužę išteisino E. Kručinskienę, nustatęs, jog jos veiksmai neturėjo nusikaltimo požymių.

Tačiau, teismo vertinimu, E. Kručinskienės veiksmuose buvo galima įžvelgti administracinio nusižengimo požymių, todėl jis įpareigojo įsigaliojus teismo sprendimui bylą perduoti policijai administracinei teisenai pradėti.

Šį sprendimą apskundė tiek prokuratūra, tiek E. Kručinskienė. Moters gynėjas anksčiau sakė, kad patys nebūtų siekę bylos nagrinėjimo apeliacine tvarka, tačiau skundą padavus prokuratūrai, apskundė sprendimo dalį dėl bylos perdavimo administracinei teisenai pradėti.

Prokuratūra laikosi pozicijos, kad byloje pakanka duomenų, įrodančių, jog vaikui buvo sukeltas skausmas ir tai padaryta tyčiniais veiksmais.

Prokuratūros vertinimu, bet koks fizinis smurtas yra draudžiamas, jo negalima pateisinti auklėjimo tikslais. Be to, manoma, kad šis įvykis sutrikdė visuomenės rimtį ir viešąją tvarką.

Prokurorė šioje byloje kaunietei prašė skirti 2,5 tūkst. eurų baudą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš šeimos paimti, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas.

Kilus skandalui, vaikai šeimai grąžinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA