„Pažaislio apartamentai“ – unikalus projektas stilingiems žmonėms | Kas vyksta Kaune

„Pažaislio apartamentai“ – unikalus projektas stilingiems žmonėms

„Pažaislio apartamentų“ nuotr.

Kaune baigiamas įgyvendinti išskirtinių apartamentų kompleksas – „Pažaislio apartamentai“ leis iš naujo pažvelgti į unikalios gamtos apsuptą Kauno Petrašiūnų rajoną. Modernų ir klasikinį stilių derinančiame projekte įsikuriantiems stilingiems naujakuriams vystytojai paruošė sprendimų, leisiančių realizuoti drąsiausias gyvenimo būdo idėjas.

Išskirtinumas šiuolaikiniam miesto žmogui

Gyventi mieste, tačiau būti apsuptam gamtos, džiaugtis erdve būdinga individualiam namui – bet tuo pat metu, neturėti jo priežiūros rūpesčių, didžiuotis savo namų išskirtinumu, o ne gyventi apsuptam šiandieninių nekilnojamojo turto plėtotojų taip pamėgto minimalizmo…

Deja, nestandartinio būsto ieškančiam pirkėjui, net ir dabartinėmis nekilnojamojo turto rinkos pakilimo sąlygomis nelabai yra iš ko. Daugelyje objektų siūlomi tik mažo ploto butai, taupant lėšas – projektuose diegiami tik standartiniai sprendimai, na, o ieškantiems žalumos ir gamtos apsupties – dažniausiai siūloma rinktis individualų namą užmiestyje.

Dar tik planuodami savo, šiandien jau baigiamą statyti, išskirtinį „Pažaislio apartamentų“ projektą, jo sumanytojai galvojo ne apie maksimalią projekto naudą, bet apie jame gyvensiančių, nestandartinio, stilingo būsto ieškančių, žmonių poreikius.

„Nors didžiuosiuose Lietuvos miestuose šiandien vystomų projektų išorės architektūra skiriasi, viduje dažniausiai matome įprastus sprendimus: vienodo dizaino, plastikinius langus, nedideles erdves, lengvas gipso pertvaras, neužtikrinančias garso izoliacijos bei pastato ilgaamžiškumo. Galbūt tai tinka daugumai, tačiau mes galvojome apie didesnių poreikių turinčius pirkėjus, kuriems reikalingas būstas, leidžiantis kurti bekompromisinę, patogią ir stilingą gyvenamąją erdvę“, – sako projektą „Pažaislio apartamentai“ vystančios bendrovės vadovė Janina Kurauskienė.

„Pažaislio apartamentų“ nuotr.

Visiškai šalia Pažaislio miško, Kauno marių regiono parko ir Nemuno pakrantės esančiame apartamentų komplekse – tik 18 erdvių, nuo 50 iki 150 kv. m ploto, o dideliame sklype esantį pastatą supa šimtamečiai ąžuolai, kaštonai. Nevaržomi noro sklype sutalpinti kuo daugiau pastatų, projekto vystytojai įrengs ne tik erdvias automobilių stovėjimo aikšteles visiems namo gyventojams ir svečiams, bet ir žaidimų aikšteles vaikams, fontaną, pavėsinę, labiau besiasocijuojančią su senovės dvarais, nei su šiuolaikiniais daugiabučiais.

„Mūsų statomas kompleksas klasikinės architektūros, o naudojami pastato inžineriniai sprendimai – patikrinti laiko ir užtikrinantys maksimalų gyventojų komfortą“, – pasakoja p. Kurauskienė.

Pastato išorinės sienos – net pusės metro storio plytų mūro, su 20 cm apšiltinimo medžiagos sluoksniu, visos vidinės pertvaros – 10-12 cm mūro blokelių, tarp butų papildomai izoliuotų 10 cm mineralinės vatos užpildu, garantuosiančiu didžiausią akustinį komfortą, leisiantį pasijusti it gyvenant individualiame name. Didžiuliai pastato langai – visame pasaulyje vertinami kompanijos „Megrame medis“ gaminiai.

Aukštos lubos kuria išskirtinį erdvės pojūtį

Paklaustas, kas šiame projekte paliko didžiausią įspūdį, „Pažaislio apartamentų“ interjero projektais rūpinęsis studijos „3DM Studio“ architektas Matas Nagelė, ilgai negalvodamas atsako – „aukštis“. Pasak interjero projektų autoriaus, Kaune, bei visoje Lietuvoje, vargiai rasime daug naujos statybos pastatų, kurių patalpų aukštis siekia 3,4 metrus, o tai – sukuria nepakartojamą erdvės pojūtį.

„Projekto vystytojai tikrai nenuėjo standartiniu keliu, kuriuo, deja, žengia daugelio objektų vystytojai, stengdamiesi pastato tūryje sutalpinti ne tik kuo daugiau nedidelio ploto butų, bet ir projektuodami žemesnes lubas – įrengti papildomą aukštą. Trečiajame „Pažaislio apartamentų“ aukšte įrengti du itin išskirtiniai butai, kurių aukščiausiame taške lubų aukštis siekia net 9 metrus: tai yra – jame būtų galima sutalpinti visą dviejų aukštų gyvenamąjį namą!“ – sako architektas.

Kurdami apartamentų interjero vizualizacijas dizaineriai stengėsi suderinti klasikinį, pastato fasado padiktuotą stilių su moderniomis interjero dizaino tendencijomis, taip pat – pritaikyti apartamentų interjerus šiuolaikinių žmonių poreikiams. Anot dizainerių – mažesniuose – apytiksliai 50 kv. m ploto apartamentuose komfortiškai jaustis turėtų jaunos šeimos, didesniuose – 60-80 kv. m ploto – pasiturinčios šeimos auginančios vaikus.

„Pažaislio apartamentų“ nuotr.

Na, o didieji apartamentai su antresoliniu aukštu „skirti prabangiai gyvenančiai šeimai arba turtingiems viengungiams“, – sako M. Nagelė. Beje, dizaineris išduoda pagal konkretaus kliento užsakymą jau projektuojantis ir didžiausio komplekse – net 150 kv. m ploto apartamento interjerą, kuriame bus funkciškai atskirtos vaikų ir tėvų gyvenamosios zonos, jungiamos didžiulės gyvenamosios erdvės.

Paklaustas, kokių patarimų duotų savo gyvenimą išskirtiniuose apartamentuose planuojantiems naujakuriams, architektas siūlo nesusižavėti standartiniais sprendimais.

„Šis objektas – vienintelis toks ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje, todėl ir jūsų būstas jame turėtų būti išskirtinis, turėti išliekamąją vertę. Šiandien rinkoje yra milžiniška medžiagų ir dizaino sprendimų įvairovė, todėl, nuoširdžiai rekomenduoju į pagalbą pasitelkti patyrusį interjero dizainerį: jis ne tik padės maksimaliai atskleisti apartamento išskirtinumą, bet ir sutaupyti lėšų: gerai apgalvoti sprendimai tarnaus ilgus metus, jų nereikės kas keletą metų keisti“, – sako M. Nagelė.

Darna su gamta ir aplinka

Atgimstančiame Petrašiūnų rajone esančiuose apartamentuose įsikursiantys naujakuriai galės džiaugtis gamtos apsuptimi. Visai šalia – vos už kelių šimtų metrų teka Nemunas, kitoje pusėje – žaliuoja Pažaislio miškas, vos už kilometro Kauno marių regioninis parkas, jachtklubas.

„Petrašiūnų rajonas jau visai netrukus pasikeis kardinaliai: tiesiamas rytinis miesto aplinkkelis iš rajono gatvių galutinai patrauks tranzitu rajoną kertančių automobilių srautą, todėl gyventojai galės džiaugtis visais šio unikalaus rajono teikiamais privalumais“, – pasakojo „Pažaislio apartamentų“ projektą vystančios bendrovės vadovė Janina Kurauskienė.

„Pažaislio apartamentų“ nuotr.

Beje, apartamentų komplekse galima rasti ir kiek netikėtų sąsajų su šio Kauno mikrorajono istorija. Į pastatą žengiančių svečių dėmesį neabejotinai patraukia unikalios monolitinio granito kolonos. Pasak projektą vystančios bendrovės atstovų – tai nuo sunaikinimo išgelbėtos anuomet visoje Europoje garsaus Kauno popieriaus fabriko įrengimų detalės – unikalūs velenai garantavę aukščiausios kokybės popieriaus glotnumą.

Įgyvendindami projektą bendrovės atstovai taip pat užmezgė artimą ryšį su rajono bendruomene: plėtotojų pastangomis bus atnaujinti kelių greta esančių daugiabučių fasadai.

„Į mūsų rengtas projekto pristatymo atvirąsias dienas pakvietėme ir vietos bendruomenių atstovus, kaimyninių namų gyventojus. Tikime, kad naujieji apartamentuose įsikursiantys žmonės turėtų darniai įsilieti į bendruomenės gyvenimą, tapti naujuoju jos branduoliu, tęsiančiu ilgametes šio unikalaus rajono tradicijas“, – sako J. Kurauskienė.

Daugiau informacijos apie projektą rasite oficialiame „Pažaislio apartamentų“ portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA