Sulaikytas klastočių prekyba įtariamas Kauno verslininkas, atlikta krata pas pareigūną | Kas vyksta Kaune

Sulaikytas klastočių prekyba įtariamas Kauno verslininkas, atlikta krata pas pareigūną

Policijos departamento nuotr.

Tęsiant korupcinės bylos tyrimą, Kaune išaiškintas klastotų ir prabangių prekių ženklų tiekimo tinklas. Sulaikytas nelegalia prekyba įtariamas verslininkas, policija kratė ir susitepti galėjusį pareigūną.

[galerija kiek=”4″]

Kaip pranešė Policijos departamentas, sekmadienį atliekant slapto pobūdžio veiksmus, Kaune sulaikytas verslininkas, kuris įtariamas nelegalia veikla, didelio kiekio svetimų prekių ženklų laikymu, disponavimu ir realizavimu. Tyrimo duomenimis, asmuo jau anksčiau buvo traukiamas baudžiamojon atsakomybėn už analogiškas veikas.

Kratų metu rasta ir paimta įvairių prekių, pažymėtų svetimais prabangių prekių ženklais: rūbai, kvepalai, batai, prabangūs papuošalai, juvelyriniai dirbiniai, nelegaliu keliu įgyti alkoholiniai gėrimai, taip pat buhalterinės apskaitos dokumentai, kasos žurnalai, kompiuterinė technika ir kt.

Visi šie veiksmai atitinka požymius nusikalstamų veikų, numatytų LR baudžiamojo kodekso 204 str. 1 d. (Svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimas) požymius. Įtariamas asmuo sulaikytas 48 valandoms.

Lygiagrečiai šiame tyrime, pagal iš anksto teismo sankcionuotus proceso prievartos veiksmus, buvo atliktos kratos pas vieną iš Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate ekonominius nusikaltimus tiriančio padalinio pareigūnų, su juo atliekami baudžiamojo proceso veiksmai. Asmens tapatybės Policijos departamentas neatskleidžia.

Departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS nurodė, kad pareigūnas nėra sulaikytas, įtarimai jam nepateikti. Jis dirbo tame pačiame padalinyje su anksčiau dėl korupcijos suimtu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku Donatu Karaluku.

Spalio pradžioje darbo vietoje sulaikytas D. Karalukas įtariamas paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų. D. Karalukui teismas praėjusią savaitę suėmimą pratęsė 20 parų. Tyrime įtarimai pateikti dešimčiai asmenų. Jie įtariami organizavę nelegalų alkoholio verslą ir prekybą vogtomis automobilių detalėmis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą sulaikytas ir buvęs pareigūnas. Tai buvęs Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Banys. Šiuo metu jis nėra suimtas, buvusiam pareigūnui taikomos kitos kardomosios priemonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA