Bus sprendžiama, ar atlyginti žalą nugriauto Vijūnėlės dvaro savininkams | Kas vyksta Kaune

Bus sprendžiama, ar atlyginti žalą nugriauto Vijūnėlės dvaro savininkams

BNS 2019/10/28 10:14
Delfi nuotr.

Kauno teismas pirmadienį skelbs, ar priteisti nugriauto vadinamojo Vijūnėlės dvaro savininkams žalą iš valstybės.

Druskininkuose stovėjusio namo savininkai Zina ir Žilvinas Poviloniai namo vertę, jo griovimo išlaidas bei patirtus dvasinius išgyvenimus įvertino apie 1,6 mln. eurų suma.

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose nagrinėtoje byloje atsakovais patraukta valstybė, atstovaujama Statybos inspekcijos bei Nacionalinės žemės tarnybos, ir Druskininkų savivaldybė.

Ieškovai prašo teismo nustatyti, kas ir kokiomis proporcijomis turėtų atlyginti žalą.

Nelegaliai stovėjusiu pripažintas pastatas nugriautas spalio pabaigoje, tačiau buvo tęsiami po žeme esančių konstrukcijų griovimo bei statybvietės sutvarkymo darbai. Visiškai pabaigti darbus planuojama iki lapkričio pradžios.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas. Druskininkų valdžia toliau dėjo pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA