Po gaisro Alytuje prakalbo ugniagesių atstovas: reikia keisti vadovus ir kelti atlyginimus | Kas vyksta Kaune

Po gaisro Alytuje prakalbo ugniagesių atstovas: reikia keisti vadovus ir kelti atlyginimus

delfi.lt 2019/10/27 12:14
DELFI / Kiril Čachovski nuotr.

Po politinį ažiotažą sukėlusio Alytaus gaisro visuomenė aukština krizę suvaldžiusius ugniagesius, tačiau ugniagesių profsąjungos pirmininkas Saulius Džiautas atkreipia dėmesį – jo atstovaujamoje srityje vis dar neišspręstos esminės problemos.

Pasak S. Džiauto, ugniagesių situacija dėl mažų atlyginimų bei vadovų kompetencijos trūkumo yra ypač sudėtinga. Ugniagesių profesinės sąjungos pirmininko teigimu, norint, kad ugniagesių padėtis gerėtų, būtina tarnybą pradedantiems darbuotojams kelti atlyginimą iki 1000 eurų ir keisti kai kuriuos vadovus.

,,Viena iš problemų – dėl vadovavimo kompetencijos (…) Darbo saugos specialistai, tie, kurie turi rūpintis ugniagesių saugumu, sveikata, aprūpinimu, pakeitimu ir taip toliau, neatsakingai pasielgė šį kartą, jie paliko ugniagesius 24 valandas būti incidente, jų nepakeisdami ilgesniam poilsiui švarioje aplinkoje“, – teigė ugniagesių profesinės sąjungos pirmininkas S. Džiautas.

Ugniagesių atstovo manymu, gaisras Alytuje ypač išryškino vadovų nekompetenciją. Pašnekovo teigimu, dėl to turi būti atliktas tyrimas, įvertinsiąs vadovų veiksmus.

,,Aš manyčiau, kad reikėtų keisti vadovus. (…) Gal ne šimtu procentu, bet apie 40 proc. turėtų pasikeisti, nes, jeigu mes norime pokyčių, su senais vadovais ir vieno direktoriaus pakeitimu mes nieko nepakeisime.

Mąstymas lieka tas pats, vadovavimas lieka tas pats, viskas tas pats. Jeigu mes norime keistis, turime dalį pakeisti į kompetentingus, protingus, galbūt jaunus žmones“, – mintimis dalinosi S. Džiautas.

Ugniagesių profsąjungos pirmininkas akcentuoja ir mažų ugniagesių atlyginimų problemą, lemiančią šios srities atstovų trūkumą.

,,Šiuo metu yra atėjusių ugniagesių, kurie uždirba tik apie 500 eurų. Iki 1000 eurų ir Vyriausybės pažadų dar tolokai. Vidutinis ugniagesio atlyginimas yra apie 630 eurų į rankas.

Norėtųsi tikrai didesnio įvertinimo, kaip visuomenė vertina, taip ir valdžia turėtų įvertinti tą ugniagesį. Žmonės renkasi, ar išvažiuoti, ar eiti į kitas tarnybas, o šiuo metu yra tokia kaip ir krizė, nes 500 ugniagesių trūkumas išlieka, mes neturime 12 proc. ugniagesių“, – dėl žemo ugniagesių atlyginimo kylančias problemas akcentavo pašnekovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA