Vienam geriausių Europos chorų – Kauno rajono įvertinimas | Kas vyksta Kaune

Vienam geriausių Europos chorų – Kauno rajono įvertinimas

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

50-ąjį gimtadienį švenčiantis Kauno valstybinis choras penktadienio vakarą pakvietė savo gerbėjus į Kauno valstybinę filharmoniją pasiklausyti įspūdingos Carlo Orffo kantatos „Carmina Burana“.

[galerija kiek=”4″]

Dar neprasidėjus koncertui į filharmoniją užsuko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir šio choro įkūrėjui, meno vadovui ir vyriausiajam dirigentui prof. Petrui Bingeliui už išskirtinius profesinius pasiekimus įteikė Kauno rajono savivaldybės medalį (pasižymėjimo ženklą).

Kaip skelbiama pranešime spaudai, kolektyvui taip pat atiteko dovana – Raudondvario dvarą vaizduojantis paveikslas. Tai simboliška, nes Kauno valstybinę filharmoniją ir Raudondvario menų inkubatorių sieja ilgalaikė bendradarbiavimo sutartis.

Pernai, balandžio 9-ąją, kompozitoriaus Juozo Naujalio 150-ojo jubiliejaus proga, Raudondvario menų inkubatoriaus skliautus suvirpino didinga misterija „Gloria Juozui Naujaliui“, kurią atliko Kauno miesto simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras.

„Muzika yra aukščiausia meno forma, o profesorius P.Bingelis ir jo choras ją pateikia ypač subtiliai ir profesionaliai. Nuoširdžiai dėkoju už partneryste ir už tai, kad keliaudami po pasaulį nepamirštate mūsų krašto žmonių, teikiate jiems sielos atgaivą“, – kalbėjo V. Makūnas.

Meras pakvietė chorą dar aktyviau išnaudoti Kauno rajono erdves. Viena tokių atsiveria Zapyškyje, šalia baigiamos tvarkyti Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios. Šventovės atidarymo iškilmės numatytos kitąmet, liepos 24 d., per Šv. Jono atlaidus.

„Galima tik įsivaizduoti, kaip šiame nuostabiame Nemuno slėnyje įspūdingai nuskambės jūsų choro atliekami kūriniai“, – šypsojosi V. Makūnas.

Kauno valstybinės filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta pasakojo, kad Kauno valstybinis choras savo repertuare turi beveik 200 pasaulinės muzikos klasikos lobynui priklausančių didelės apimties vokalinių kūrinių.

Choras stiprėjo, augo, kaupė repertuarą ir patirtį, dalyvaudamas festivaliuose, tarptautiniuose projektuose.

„Šiandien džiaugiamės ir didžiuojamės, kad Kauno valstybinis choras yra vienas geriausių Europoje, o daugybės žymių dirigentų nuomone, tokių kaip šis kolektyvų pasaulyje yra labai nedaug“, – pabrėžė J. Krėpšta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA