Paskelbtas pėsčiųjų tilto į Nemuno salą darbų konkursas | Kas vyksta Kaune

Paskelbtas pėsčiųjų tilto į Nemuno salą darbų konkursas

BNS 2019/10/26 14:36
Kaunas.lt nuotr.

Kauno savivaldybė paskelbė konkursą pėsčiųjų tilto į Nemuno salą statybos darbams.

„Jeigu viskas seksis gerai mažojo tilto pirkimus planuojame baigti šių metų pabaigoje/kitų metų pradžioje, o statybas pradėti 2020 metų pirmoje pusėje“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Šis tiltas bus skirtas pėstiesiems, dviratininkams ir specialiajam transportui. Pasak savivaldybės atstovo, jis pasitarnaus ir pradėjus nacionalinio mokslo ir inovacijų centro „Mokslo sala“ statybas.

Tai trumpesnysis iš dviejų planuojamų tiltų, turinčių sujungti Nemuno krantus: pirmu etapu statomas tiltas nuo Karaliaus Mindaugo prospekto iki salos, o antruoju etapu bus pastatytas ilgesnysis tiltas, sujungsiantis salą su H. ir O. Minkovskių gatve.

„Tilto iki H. ir O. Minkovskių gatvės kol kas nėra tikslinga statyti, kol nepastatytas M. K. Čiurlionio koncertų centras. Šis tiltas tinkamai pasitarnaus, kuomet bus sutvarkyta visa Nemuno salos infrastruktūra: pastatytas baseinas, „Mokslo salos“ muziejus, įrengtos laisvalaikio ir sporto erdvės“, – sakė T. Metelionis.

Pirkimo dokumentuose nurodoma, kad bendra rangos darbų kaina negali viršyti 5 mln. eurų su PVM. Pirkimo laimėtojas bus renkamas pagal kainos ir kokybės santykį, į vertinimą įtraukiant papildomo garantinio termino bei kitus kriterijus.

Pasiūlymus teikti galima iki lapkričio 6 dienos. Pasirašius sutartį, darbai turi būti atlikti per 15 mėnesių.

Kauno savivaldybė artimiausiu metu planuoja pradėti ir automobilių bei pėsčiųjų tilto, turinčio sujungti Vilijampolę ir Marvelę, statybas. Šis tiltas nuo netoliese esančios gatvės gavo Kėdainių tilto pavadinimą.

Kaip BNS informavo savivaldybė, techninį tilto projektą planuojama turėti iki šių metų pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA