Kauno gatvėse darbavosi Vilniaus pareigūnai: įkliuvo girti vairuotojai, atimti automobiliai | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėse darbavosi Vilniaus pareigūnai: įkliuvo girti vairuotojai, atimti automobiliai

delfi.lt 2019/10/26 18:24
Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio vakarą ir šeštadienio naktį Kaune darbavosi iš Vilniaus atvažiavę šeši Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) ekipažai. Reido metu įkliuvo net dešimt girtų vairuotojų. Dar 29 buvo išgėrę, bet neviršijo leidžiamos normos.

Aštuoni vairavo neturėdami tam teisės. Trys iš jų dar ir girti. Už vairavimą neturint tam teisės ir neblaiviam, gresia ne tik bauda, bet ir automobilio konfiskavimas. Todėl 7 klasės „BMW“, „Audi A4“ ir „Peugeot 306“ išvežti į policijos sulaikytų automobilių aikštelę.

Daugiausiai pripūtė teisės vairuoti neturintis „Audi A4“ vairuotojas (gim. 1978 m.) – 1,66 prom. Buvęs policijos pareigūnas (į pensiją išėjęs prieš porą metų) staigiai prasiblaivė – maždaug po 25 minučių, per pakartotinį tikrinimą alkotesteris parodė 1,13 prom. Tad baudžiamosios atsakomybės vyras išvengė.

Daugiau nei pusantros promilės buvo nustatyta ir vairuotojai. Moteris pripūtė 1,60 prom. Bet ji irgi išvengė ikiteisminio tyrimo, nes antro patikrinimo metu ji jau buvo šiek tiek prablaivėjusi – 1,47 prom.

Vairuotojo pažymėjimo neturinčiam „Peugeot 306“ vairuotojui nustatytas 0,57 prom. neblaivumas.

O „BMW“ vairavusiam jaunam vyrui, neturinčiam teisės vairuoti, nustatytas 0,96 prom. girtumas. Policininkams įtarimų sukėlė ir „BMW“ keleivis. Jis buvo apieškotas. Vidinėje kišenėje LKPT pareigūnas aptiko maišelį su, įtariama, hašišu.

Po to buvo iškviestas policijos kinologas su tarnybiniu šunimi, kuris patikrino automobilio saloną. Peleninėje šuo aptiko suktinės nuorūką su kanapėmis. „BMW“ keleivis uždarytas į areštinę.

Reido metu įkliuvo dar penki vairuotojai, neturintys teisės vairuoti. Bet šitie buvo blaivūs.

LKPT pareigūnai šio reido metu tikrino ir važiavimo greitį. Už leidžiamo greičio viršijimą nubausta maždaug 15 vairuotojų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA