Kauno savivaldybės atsakas naujo maniežo kritikams: sąlygos kokybiškos visiems lengvaatlečiams | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybės atsakas naujo maniežo kritikams: sąlygos kokybiškos visiems lengvaatlečiams

LAS nuotr.

Šią savaitę visuomenei pristatytos aštuonios architektų idėjos, iš kurių viena – konkurso laimėtoja, bus pasitelkta statant naują modernų lengvosios atletikos maniežą Perkūno alėjoje, greta dabar kylančio S. Dariaus ir S. Girėno stadiono bei rekonstruojamos sporto halės.

Viešojoje erdvėje pasigirdus nuogąstavimams dėl tolimųjų metimų sektoriaus, Kauno savivaldybės atstovai užtikrina, jog treniruočių erdvė disko ir ieties metikams numatyta ir be išlygų privalės būti įrengta.

„Žalgirio“ arenos lankytojai iki lapkričio 10 dienos gali susipažinti su ten eksponuojamais architektų darbais. Iki šių metų pabaigos planuojama išrinkti konkurso nugalėtoją, kurio architektūrinė vizija bus įgyvendinta.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, antradienio popietę įvykusiame viešame konkursinių darbų pristatyme sporto ir architektų bendruomenė bei kiti kauniečiai iš arčiau susipažino su pasiūlymais. Vienas renginio dalyvių teigė įžvelgęs galimų trūkumų, esą architektai pamiršo tolimųjų metimų sektorius.

„Labai svarbu suprasti, kad dabar vyksta architektūrinių idėjų konkursas, kuriame iš aštuonių dalyvių tik trys laureatai bus įvertinti premijomis, o likusieji negaus jokio atlygio. Tad natūralu, kad čia negalime iš architektų reikalauti itin detalių planų.

Techninėje užduotyje, kuri buvo pridėta dalyviams prie konkurso dokumentų, aiškiai nurodytas reikalavimas dėl tolimųjų metimų sektoriaus ir vėlesniame etape, rengiant techninį projektą, viskas neabejotinai privalės būti įgyvendinta“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Pasak jo, esminis su tuo susijęs reikalavimas architektams – kad pagrindinės maniežo vidaus erdvės aukštis siektų 11 metrų. Ši sąlyga išpildyta visuose konkursui pateiktuose darbuose.

Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis taip pat paneigė bet kokias abejones, pabrėždamas, jog būtent Kaune treniruojasi pajėgiausi atletai: „Disko metikas Andrius Gudžius, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė – vardai, kuriais Kaunas didžiuojasi, todėl absurdiška būtų galvoti, kad jiems čia neliktų vietos.

Tikime, kad patyrę Kauno treneriai ateityje išugdys ne vieną talentą tiek disko ar ieties metimo sektoriuje, tiek ir kitose lengvosios atletikos šakose, todėl miestas tik stengsis sudaryti jiems kuo geresnes darbo sąlygas.“

Tuo metu Kauno miesto tarybos narys, architektas prof. Jonas Audėjaitis paaiškino, kad dabartinio konkurso svarbiausias tikslas – pamatyti ir įvertinti būsimo statinio architektūrinę idėją, objekto vizualinę koncepciją, kaip būsimasis maniežas atrodys ir derės bendroje aplinkoje.

Šalies lengvaatlečius vienijančios Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovai, susipažinę su architektų vizijomis, taip pat patvirtino, kad pateikti darbai tenkins profesionalų poreikius.

„Bemaž keturis dešimtmečius lengvaatlečiams Kaune nebuvo jokių infrastruktūros pokyčių. Pagaliau sulaukta naujovių, kurios išties džiugina. Peržvelgus visus architektų sumanymus, nėra abejonių, kad komisija išrinks tą vienintelį, kuris taps kokybiška ir funkcionalia erdve treniruotis bei rengti varžybas.

Ten savo vietą tikrai suras ir specialus sektorius mūsų disko bei ieties metikams, kurie galės pilnavertiškai tobulinti įgūdžius net ir šaltuoju metų laiku“, – artėjančias naujoves įvertino LLAF direktorius Rimantas Mikaitis.

Planuojama, kad architektūrinių idėjų konkurso rezultatai paaiškės dar šiemet. Su nugalėtoju pasirašius projektavimo sutartį, bus parengtas techninis projektas. Statybos galėtų startuoti maždaug po metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA