Nepražiopsokite: netrukus vėl suksime laikrodžius | Kas vyksta Kaune

Nepražiopsokite: netrukus vėl suksime laikrodžius

delfi.lt 2019/10/25 19:18
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, spalio 27-ąją, vėl suksime laikrodžius ir grįšime prie žiemos laiko. Pasukę rodykles miegosime ilgiau, mat žiemos laikas įvedamas laikrodžių rodykles pasukant atgal paskutinį spalio sekmadienį, ketvirtą valandą ryto.

Vasaros laiku gyvenome jau nuo kovo. Rodyklės pavasarį sukamos paskutinį kovo sekmadienį, pasukant laikrodžių rodykles į priekį.

Diskusijos apie tai, kad reiktų atsisakyti laiko sukiojimo, vyksta jau kurį laiką. Europos Parlamento (EP) Transporto ir turizmo komitetas skelbia, kad 2021 m. gali būti paskutiniai metai, kai teks persukti laikrodžius. Vis dėlto, dauguma Europos sąjungos narių vis dar nepritaria rodyklių sukiojimo atsisakymui.

Ar 2021-ieji tikrai bus paskutiniai metai, kai bus sukiojamos laikrodžių rodyklės, priklausys ir nuo gruodį darbą pradėsiančių eurokomisarų. Beje, šalys galės pačios pasirinkti, kurį laiką pasirenka: žiemos ar vasaros.

Lietuvoje vasaros laikas įvestas 2003 metais. Pasukus laikrodžių rodykles į priekį, šviesusis paros metas ryte prasideda vėliau, o vakare trunka ilgiau nei žiemos laiku. Pasukus laikrodžių rodykles ir įvedus žiemos laiką, temsta anksčiau, vakarai tampa ilgesni.

Vasaros ir žiemos laikas buvo įvestas norint geriau išnaudoti šviesųjį paros laiką. Vis dėlto, vyrauja nuomonė, kad laikrodžio sukiojimas gali kenkti sveikatai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA