Kaune aptikta po rūsiu užslėpta kanapių auginimo laboratorija | Kas vyksta Kaune

Kaune aptikta po rūsiu užslėpta kanapių auginimo laboratorija

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai aptiko išradingai namo rūsyje paslėptą augalinės kilmės narkotinių medžiagų, kanapių, auginimo laboratoriją. Rasta ne tik visa augalija, bet ir jau pradėtas nuimti derlius, kurio buvo net keletas dėžių.

[galerija kiek=”4″]

Kaip skelbiama pranešime spaudai, pirmadienį, spalio 21 d., Kauno miesto Santakos policijos komisariate dirbantys pareigūnai Kaune, Raudondvario plente, surengė operaciją, kurios metu namo rūsyje rado užmaskuotą narkotinių medžiagų auginimo laboratoriją.

Nors pats rūsys buvo užmaskuotas, tačiau patekus į jį rastos dar vienos užslėptos patalpos, įrengtos jau po rūsio grindiniu – būtent ten ir buvo užsiiminėjama „augalininkyste“.

Kanapėms auginti buvo netgi specialiai įrengtos šildymo ir vėdinimo sistemos.

Iš visų patalpų, kuriose pareigūnai šią savaitę atliko kratas, buvo rastas ir paimtas 21 vazonas su kanapių augalais ir dvi dėžės su džiovintomis kanapėmis.

Taip pat pareigūnai aptiko įrangą, reikalingą sverti kanapėms, ir paslėptus šaunamuosius ginklus.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 265 str. 1 d., dėl neteisėto kanapių auginimo ir atlieka tolimesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Už tai numatoma baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA