„Kauno baldai“ prognozuoja rekordinius metus | Kas vyksta Kaune

„Kauno baldai“ prognozuoja rekordinius metus

„Kauno baldų“ nuotr.

Arūno Martinkevičiaus valdomos SBA grupės minkštųjų baldų gamintojos „Kauno baldai“ pardavimai per tris šių metų ketvirčius pardavimus išaugino iki 15,4 mln. eurų. Tai beveik 27 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Šiemet bendrovė planuoja pasiekti didesnę nei 20 mln. eurų apyvartą.

„Nepaisant neapibrėžtumo ir dažnėjančių kalbų apie pasaulinę ekonomikos recesiją, apsukų nemažiname – „Kauno baldai“ šiemet planuoja rekordinius pardavimus, kurie pirmą kartą turėtų viršyti 20 mln. eurų.

Mūsų pačių kurtos minkštųjų baldų kolekcijos sėkmingai konkuruoja tradicinėse bendrovės rinkose – Beniliukso šalyse ir Skandinavijoje. Čia pardavimai šiemet auga 24-25 procentais. Pasiteisino sprendimas žengti į Vokietijos rinką – pardavimai čia jau sudaro apie dešimtadalį mūsų pajamų“, – sako „Kauno baldų“ direktorius Tomas Mauricas.

„Kauno baldų“ direktorius Tomas Mauricas.

Anot jo, bendrovei įsitvirtinti naujoje rinkoje padeda užsienio parodose užmegzti kontaktai.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, rugsėjį Vokietijoje Bad Salzuflene vykusioje specializuotoje M.O.W. parodoje „Kauno baldai“ pirmą kartą potencialiems partneriams pristatė 8 kolekcijas ir jau turi pasirašytų sutarčių.

Bendrovės tikslas – per kelerius metus pasiekti, kad pardavimai Vokietijoje sudarytų apie 20 proc. visų įmonės pardavimų.

„Nors antrą šių metų ketvirtį, palyginti su ankstesniu, Vokietijoje fiksuotas nežymus ekonomikos nuosmukis, tačiau paklausa kokybiškai produkcijai ir aktyvi rinkodara padeda „Kauno baldams“ atsikovoti savo rinkos dalį ir toliau stiprinti pozicijas. Jei nesirealizuos juodžiausi krizės scenarijai, kitąmet Vokietijoje savo gaminių parduosime dvigubai daugiau nei šiemet“, – prognozuoja T. Mauricas.

Pasak jo, spartus pastarųjų kelerių metų pardavimų didėjimas yra iššūkis bendrovei, tačiau profesionalios ir kokybiškai dirbančios komandos sustyguoti gamybos procesai užtikrins augimą ir ateityje.

„Kauno baldai“ Vokietijoje

Kauniečiai baldus Vakarų rinkose daugiausiai parduoda su savo prekės ženklu. „Kauno baldai“ eksportuoja 100 proc. produkcijos. Pastaraisiais metais sparčiai augantys „Kauno baldai“ ieško sklypo statyti naują fabriką Kauno mieste arba Kauno rajone, kuriame dirbtų apie 400 žmonių. Investicijos į projektą turėtų siekti apie 25 mln. eurų.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba per 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui be „Kauno baldų“ priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“.

SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro.

SBA įsteigė bendrovę „SBA Modular“, kuri Lietuvoje planuoja statyti fabriką ir gaminti modulinius daugiaaukščius namus. Taip pat neseniai įsigijo robotikos ir automatikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA