Petrašiūnų žiede keičiama eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Petrašiūnų žiede keičiama eismo tvarka

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

T. Masiulio ir R. Kalantos gatvių žiedinėje sankryžoje artimiausiomis dienomis kelininkai įrengs naują, aiškesnį kelio ženklinimą. Nauja tvarka užtikrins sklandesnį eismą žiedu ir leis sumažinti eismo spūstis.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, dėl naujo horizontalaus ženklinimo eismas žiedu taps aiškesnis ir paprastesnis, tai aktualiausia rytinio piko metu.

Vairuotojai atvykstantys  T. Masiulio g. ir ketinantys vykti link R. Kalantos g. iš antros juostos galės naudotis „turbo“ žiedinės sankryžos principu įrengta papildoma juosta.

Nauja Petrašiūnų žiedinės sankryžos eismo tvarka / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Greitesnis žiedo pravažiavimas, tikslesnis sustojimas ir įvažiavimas į žiedą – tokio rezultato tikimės iš naujo ženklinimo“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Naujasis „turbo“ žiedo elementas neleis „fiktyviai“ važiuoti antrą ratą žiedu, nes antrą kartą bandant apvažiuoti žiedą vairuotojas bus nukreiptas link R. Kalantos gatvės.

Pokyčiai taip pat leis nustatyti aiškesnę ir tikslesnę geltono korio vietą bei panaikintų galimybę žiede „nardyti“ iš pirmos į antrą juostą ir atvirkščiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA