Alytuje degusi įmonė ne pirmą kartą aplinkosaugininkų akiratyje – buvo skirtos baudos | Kas vyksta Kaune

Alytuje degusi įmonė ne pirmą kartą aplinkosaugininkų akiratyje – buvo skirtos baudos

BNS 2019/10/23 09:46
Alytaus miesto mero feisbuko nuotr.

Alytuje degusiai padangų perdirbimo įmonei „Ekologistika“ aplinkosaugininkai buvo skyrę dvi pinigines baudas už pernai nustatytus pažeidimus.

Kaip BNS informavo Aplinkos apsaugos departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė, įmonei šį pavasarį skirta 600 eurų ekonominė sankcija, o atsakingam asmeniui – 300 eurų bauda.

„Už patikrinimo metu nustatytus pažeidimus įmonei taikyta ekonominė sankcija, surašytas įspėjimas bei surašytas protokolas. Įspėjimo metu pateikti nurodymai yra įvykdyti. Taip pat už nustatytus pažeidimus surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir atsakingam asmeniui“, – teigė departamento atstovė.

Departamento duomenimis, planinis įmonės patikrinimas buvo vykdomas pernai rugsėjį. Jo metų aplinkosaugininkai nustatė atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos bei ataskaitų teikimo reikalavimų pažeidimus.

Išsiaiškinta, kad gumos atliekų tvarkymas buvo vykdomas neturint leidimo ir neįsiregistravus Atliekų tvarkytojų registre, taip pat buvo nustatyti ir atliekų laikymo pažeidimai.

Departamentas taip pat teigia, kad pernai kovą buvo atliktas ir neplaninis įmonės patikrinimas, kurio metu irgi nustatyti atliekų laikymo pažeidimai.

„Įmonė laikė didesnius atliekų kiekius negu numatyta įmonės turimame taršos leidime. To paties neplaninio patikrinimo metu nustatyta, kad surinktos padangų atliekos, iki perdavimo atliekų naudotojams, laikomos ne pagal laikomų atliekų išdėstymo schemą“, – sakė I. Krikštopaitytė.

Anot departamento atstovės ir už šiuos pažeidimus įmonės atsakingam asmeniui buvo surašytas administracinių nusižengimų protokolas bei duotas privalomasis nurodymas pažeidimams pašalinti.

Departamento duomenimis, „Ekologistika“ šiuos reikalavimus dar pernai įvykdė.

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, taršos leidimas „Ekologistikai“ išduotas 2014 metų birželį. Jame leidžiamas vienu metu laikyti didžiausias atliekų – naudotų padangų – kiekis yra 2000 tonų.

2017 metų liepą šis taršos leidimas keičiamas ir jame šis kiekis sumažėja iki 290,5 tonos – leidžiama laikyti ne tik naudotas padangas, tačiau ir juodųjų metalų bei tekstilės atliekas.

Pernai lapkritį taršos leidimas dar kartą keičiamas – „Ekologistikai“ vienu metu leidžiama laikyti ne daugiau 1920 tonų nebetinkamų naudoti padangų, taip pat ir 580,5 tonos juodųjų metalų, tekstilės, geležies ir plieno atliekų, plastikų ir gumos, iš atliekų gauto kuro bei kitų atliekų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA