Meno paroda netradicinėje vietoje žinomus žmones išprovokavo svajoti | Kas vyksta Kaune

Meno paroda netradicinėje vietoje žinomus žmones išprovokavo svajoti

G. Šalnės nuotr.

Nerijaus Moncevičiaus tušinuku piešti žymių žmonių portretai, Rūtos Būtėnaitės vienetiniai rankų darbo kilimai, Monikos Pitkauskaitės ir Reiu Tuur paveikslai – tai maža dalis autorių ir jų darbų, kuriuos šį savaitgalį Kaune veikusioje ekspozicijoje galėjo gyvai apžiūrėti kiekvienas norintis. Proga apsilankyti parodoje, atidarytoje netradicinėje erdvėje – naujame apartamentų komplekse, pasinaudojo ir menu besidomintys žinomi miestiečiai.

[galerija kiek=”4″]

„Kūrybai pristatyti reikia visokių formų. Šįkart pasirinkta būtent tokia – būstai, kuriuose svečiai „įsikūrė“ pirmiau nei jo šeimininkai! Ir man tai pasirodė įdomu“, – sakė televizijos projektų prodiuseris Gediminas Juodeika.

Pasivaikščiojimas po keturių aukštų apartamentų kompleksą, pašnekovą įkvėpė ir pokalbiui apie svajonių būstą. Anot jo, tarp Pažaislio parko ir Nemuno įsikūręs klasikinio eksterjero namas, kurio kieme be daugybės privalumų bus netgi fontanas – neabejotinai yra skirtas stilingiems miesto žmonėms.

Meno paroda netradicinėje erdvėje / G. Šalnės nuotr.

„Didžiuliai langai, balkonėliai, itin aukštos lubos, parkelis su pavėsine, vaikų užimtumui skirtos erdvės, patogus privažiavimas – tai svarbūs kriterijai, apie kuriuos svajoja daugelis“, – sakė G. Juodeika.

„Mano būstas turi būti erdvus, šviesus ir su nuosavomis kūrybinėmis dirbtuvėlėmis“, – pasakojo tapytoja Gintė Ramutytė, pirmenybę teikianti gyvenimui mieste, o ne už jo ribų.

Jai pritarė ir dizainerė Aurelija Žebuolienė, pridurdama, jog moterys vis dėlto daugiau dėmesio skiria ne techninėms patalpų savybėms, o interjerui.

„Daug įvairių šviestuvų, natūralaus medžio baldai, kiemas su pušimis ir žibintais – tokie man yra jaukūs namai“, – sakė kūrėja.

Meno paroda netradicinėje erdvėje / G. Šalnės nuotr.

Meno galerija gyvenamosiose erdvėse – palyginti nesena, praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje, Niujorke atsiradusi mada, šiandien suteikia galimybę pamatyti meno kūrinius intymioje namų aplinkoje.

Anot parodoje apsilankiusių Petrašiūnų bendruomenės atstovų, paroda, organizuota kaimynystėje iškilusiuose apartamentuose, buvo puiki iniciatyva kurianti ryšį tarp senųjų ir netrukus įsikursiančių gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA