Profesionali plaukų kirpėja-koloristė Alina: „naujam grožio salonui pavadinimą išrinko klientės“ | Kas vyksta Kaune

Profesionali plaukų kirpėja-koloristė Alina: „naujam grožio salonui pavadinimą išrinko klientės“

Organizatorių nuotr.

Geram kirpėjui reikia ne tik talento, bet ir nuolatinio tobulėjimo, naujienų sekimo ir įsiklausymo į subtilius klientų norus. Vienas tokių žmonių, nepripažįstanti konkurencijos, kaunietė kirpėja-koloristė Alina Stulpinė, ką tik duris atvėrusio grožio salono „A.Grožio namai” įkūrėja, šioje srityje dirbanti jau 14 metų.

[galerija kiek=”12″]

„Mes, meistrai, esame visi skirtingi, klientą matome skirtingai, ir dirbame skirtingai. Klientas ateina pas mus ne tik kaip pas savo srities specialistą, bet ir kaip pas žmogų, asmenybę, psichologą, menininką. Savo darbą galiu atlikti profesionaliai, bet galiu nepatikti klientui kaip žmogus ir jis greičiausiai nebegrįš. Todėl niekada nebijau konkurencijos“, – šypsosi Alina.

A. Stulpinė / R. Tenio nuotr.

Besistažuodama ji išmaišė kone pusę Europos ir netgi pradėjo kirpėjos karjerą Vokietijoje, tačiau nusprendė, kad Lietuvos klientų meilės bei dėmesio nepakeis niekas, todėl nedvejodama sugrįžo Lietuvą, kur atidarė naują grožio saloną „A.Grožio namai“.

Su Alina Stulpine kalbamės apie emigraciją, sugrįžimą, salono atidarymą ir, žinoma, plaukų priežiūros bei stiliaus tendencijas.

Namo – po dviejų savaičių

Gyvenimas ir darbas Lietuvoje Alinai visada patiko: gausus ištikimų klientų ratas, nuosavas grožio salonas, mylinti šeima.

„Nežinau, kaip tai nutiko, bet vienų draugų paskatinti pabandyti laimę Vokietijoje su vyru susikrovėme daiktus ir spontaniškai išvykome. Taip pat spontaniškai ir sugrįžome – vos po dviejų savaičių“, – juokiasi moteris.

Paklausus, kas paskatino tokį greitą sugrįžimą, Alina Stulpinė atsakymo ilgai neieško.

„Pasiilgau savo klienčių! Tokia jau kirpėjo darbo specifika: tavo salonas ir jo klientai yra tarsi šeima. To labai trūko, todėl kiekvieną rytą vyrui sakydavau ne „Labas rytas“, o „Noriu namo“, – pasakoja Alina ir papildo, kad Vokietijoje kiek nuvylė ir darbo specifika.

„Ieškojau naujos profesinės patirties, tačiau supratau, kad Lietuvoje bendras kirpėjų lygis yra gerokai aukštesnis, todėl priežasties toliau gyventi Vokietijoje kaip ir nebeliko. Taigi, po dviejų savaičių jau buvome namuose“, – teigė kaunietė.

Pramonės pr. 41 įsikūręs salonas „A.Grožio namai“ A.Stulpinei – jau antrasis. Pirmąjį išpuoselėtą saloną prieš išvykdama ji perdavė į kitas rankas.

„Kiekvienas kirpėjas žino, kad mylintys klientai jį susiras, kad ir kur bebūtų, daugelis jų tampa kur kas daugiau nei klientais. Štai viena iš jų, šiuo metu Prancūzijoje gyvenanti klientė kreipiasi kas kartą sugrįžusi“, – pasakojo salonų įkūrėja.

Moteris džiaugėsi, kad vis sugrįžtanti klientė Kotryna Capot naujojo salono atidarymo proga netgi sukūrė ir padovanojo logotipą.

„Kai su vyru pasitarę nusprendėm, kad jau laikas kurti grožio saloną, planas buvo, trūko tik pavadinimo. Todėl pagalbos paprašiau savo mylimų klientų, nes man jie svarbūs, noriu, kad ir jie tokie jaustųsi. Iš daugybės siūlomų variantų mane „užkabino“ „A.Grožio namai“ – tai užuomina ne tik apie mano vardo pirmąją raidę, bet ir apie mūsų salono darbuotojų požiūrį: visus darbus atlikti tik „A“ lygyje!“ – ambicijų neslepia pašnekovė.

„A.Grožio namai“ / R. Tenio nuotr.

Vėl karaliauja natūralumas

Per keliolika metų prižiūrint svarbiausią moterišką atributą – plaukus, Alina Stulpinė matė ne vieną mados bangą.

„Šiandien po daug metų vėl grįžta natūralumas, taigi rekomenduojama rinktis būtent natūralius tonus arba parodyti savo tikrąsias plaukų spalvas, taip pat neskubėti dažyti ataugusių šaknų. Žinoma, natūralumas kuriamas ir dažų pagalba“, – pasakojo specialistė.

„Kita tendencija – šviesūs atspalviai. Tačiau platininės blondinės įvaizdis po truputį žengia nuo podiumo: šviesūs plaukai šiltėja, lengvai tamsėja, atsiranda rudų, geltonai artimų atspalvių. Tamsiaplaukės tampa truputį švelnesnės, su šviesesnių tonų sruogomis, madingi ir šalti rudi atspalviai“, – mados ir stiliaus niuansus vardija profesionalė.

Pasak specialistės, yra vertinamas ilgalaikiškumas, lengvas dažymas, kad laikui bėgant blukdami plaukai vis tiek atrodytų gražiai, liktų sveiki, spindintys. Na, o kalbant apie kirpimą, vis dažniau vėl akcentuojamas visame pasaulyje nuo 1929 m. moterų pamiltas kare kirpimas.

Pati parinko spalvas ir interjerui

„Apie spalvas ir jų tonus galėčiau kalbėti valandų valandas. Man patinka kurti, todėl grožio salono aplinką kūriau ir planavau pati – tai dar vienas mano pomėgis“, – šypsosi plaukų koloristė A.Stulpinė.

Jos teigimu, derinant salono interjerą ir darbo erdves buvo ką veikti: salone yra trys kirpėjų darbo vietos su masažinėmis galvos plautuvėmis, kosmetologo, pedikiūro bei manikiūro kabinetai.

„Aišku, svarbiausia yra puiki komanda, kuria tikrai pasitikiu ir rekomenduoju“, – akcentuoja Alina, kuriai pačiai pasiekimų netrūksta.

Moteris buvo kelių gerai žinomų kompanijų technikė – trenerė, dabar veda asmeninius mokymus, pripažįsta, kad taip išmoko pastebėti talentingiausius.

Pasak specialistės, kita nematoma darbo pusė yra kokybiškos kosmetikos atranka. Kosmetikos pasiūla yra itin didelė, todėl svarbu rasti tinkamas priemones, kurios patiktų ir klientams.

Grožio salono atidarymas / R. Tenio nuotr.

„Kai atlieki plaukų dažymą, kirpimą salone padarai tik pusę darbo, likęs – klientės rankose, priežiūra namuose. Labai svarbu išmokyti klientes tinkamai prižiūrėti plaukus, teisingai plauti, džiovinti“, – teigia grožio salono savininkė.

Apie plaukų priežiūrą Alina gali kalbėti nesustodama ir atrodo, kad pokalbis apie plaukų grožį bei sveikatą galėtų tęstis valandų valandas.

„Plačiau kviečiu pakalbėti atvykus į saloną – visus klientus vaišiname kava, o atidarymo proga kviesime ragauti ir naminio pyrago!“ – šypsosi A. Stulpinė.

Saloną „A.Grožio namai“ rasite adresu Pramonės pr. 41.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA