Kauno rajono gimnazijai – šimtmetis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gimnazijai – šimtmetis

Kauno rajono bendruomenės nuotr.

Šeštadienį Vilkijoje vyravo šventinė nuotaika – buvo paminėtas gimnazijos šimtmetis. Šventėje netrūko skambių dainų, šokių, linksmų ir jautrių, per šimtą gyvavimo metų sukauptų, prisiminimų, kuriais dalijosi esami ir buvę mokytojai bei mokiniai.

[galerija kiek=”32″]

Pasak gimnazijos direktoriaus Antano Švedo, šio krašto žmonės jau prieš 100 metų suprato, kad vaikų išmokslinimas labai svarbus kuriant Lietuvos ateitį.

1919 metais išnuomoto gyvenamo namo patalpose įkurta mokykla, kurioje pirmais mokslo metais mokėsi 15 vaikų ir dirbo du mokytojai. Šiandien švietimo įstaigoje mokosi 428 mokiniai, kuriuos ugdo 53 pedagogai.

Šventės metu Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Černiauskienė, kuri taip pat yra ir šios gimnazijos 56 laidos abiturientė, įteikė padėkas ir dovanas ilgamečiams darbuotojams.

Šimtmečio jubiliejaus proga, švietimo įstaigos kiemą papuošė didžiulis akmuo, puoštas paukščio skulptūra.

„Simboliška, kad skulptorius, įprasmindamas visą gimnazijos šimtmetį, padarė paukščio skulptūrą. Šios gimnazijos bendruomenė per visą laikotarpį į gyvenimą paleido 77 laidas paukščių ir tikiu, kad jūs gebėsite taip dirbti, kad išskristų dar tiek pat“,- sveikindamas gimnazijos bendruomenę kalbėjo vicemeras Paulius Visockas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA