Išmatuota oro tarša pietiniuose Kauno regiono miestuose | Kas vyksta Kaune

Išmatuota oro tarša pietiniuose Kauno regiono miestuose

BNS 2019/10/21 18:01
Gaisras Alytuje / „Facebook“ nuotr.

Dėl gaisro Alytuje kaimyninėse savivaldybėse – Birštone ir Prienuose – žmogaus sveikatai pavojinga oro tarša praėjusią savaitę neužfiksuota, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos agentūra.

Remiantis penktadienio duomenimis, čia lakiųjų organinių junginių – benzeno, stireno, tolueno ir kitų – koncentracija neviršijo teisės aktuose patvirtintų ribinių verčių.

Oro kokybės tyrimai atlikti norint įvertinti padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilusio gaisro poveikį kitiems miestams. Detalius matavimų rezultatus rasite čia.

Birštone ir Prienuose oro mėginiai paimti ir sekmadienį, taip pat oro kokybė tądien matuota ir Lazdijuose bei Marijampolėje, o pirmadienį – Balbieriškyje.

Kol kas naujesnių tyrimų duomenų iš šių vietovių nėra. Įvairiose Alytaus miesto vietose bei šalia priemiestyje esančioje Miklusėnų gyvenvietėje oro kokybė matuojama nuolat.

Naujausiais Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, pirmadienio dieną teršalų – kietųjų dalelių ir benzeno – koncentracijos Miklusėnuose sumažėjo, tačiau teršalų koncentracijos padidėjimas užfiksuotas Alytuje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad sekmadienį pranešta apie Kauno ore padidėjusią kietųjų dalelių koncentraciją. Gyventojams rekomenduota vengti buvimo atvirame ore ir ypač – aktyvių veiklų lauke, o siekiant apsisaugoti nuo dar didesnės taršos, patarta atsisakyti kelionių automobiliais ir verčiau rinktis viešąjį transportą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA