Ateivių paliepimu moterį Kaune nužudžiusiam vyrui skirta kardomoji priemonė | Kas vyksta Kaune

Ateivių paliepimu moterį Kaune nužudžiusiam vyrui skirta kardomoji priemonė

DELFI, Kas vyksta Kaune 2019/10/21 16:49
Delfi nuotr.

Kauno apylinkės teismas maksimaliam trijų mėnesių terminui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą, 1992 metais gimusiam vyrui, kuris įtariamas žodinio konflikto metu nužudęs moterį ir įmetęs ją į Nemuną.

[galerija kiek=”4″]

Spalio 18 d., apie 16.55 val., Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., iš Nemuno upės buvo ištrauktas 34 metų moters kūnas. Ekspertams atidžiai apžiūrėjus moters kūną, įvertinus visas įvykio aplinkybes, buvo nustatyta, kad moteris galėjo būti nužudyta.

Policijos departamento duomenimis, spalio 19 d., apie 18 val., Kaune buvo sulaikytas vyras, kuris įtariamas įvykdęs žmogžudystę.

Sulaikytasis, pirmadienio popietę atvežtas į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo, skyrimo. Vedamas į teismo salę žurnalistams pareiškė, kad nužudyti moterį jam liepė ateiviai.

Prokuratūra prašė suimti jį maksimaliam terminui – 3 mėnesiams. Teismas prašymą patenkino.

Įtariamasis praeityje teistas penkis kartus, iš jų ne kartą ir už smurtinio pobūdžio nusikaltimų padarymą, įtariamas padaręs labai sunkų tyčinį nusikaltimą, už kurį numatyta griežta laisvės atėmimo bausmė.

Teismas padarė išvadą, kad tai pakankamas pagrindas manyti, jog įtariamasis, suvokdamas gresiančios atsakomybės bei galimos realios laisvės atėmimo bausmės neišvengiamumą, būdamas laisvėje, gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. asmeniui, nužudžiusiam žmogų, gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Įtariamojo advokatas Vytautas Gineika pasakojo, kad jo ginamasis kupiškėnas lemtingąjį vakarą girtavo įvairiuose baruose Kaune. Kartu buvo ir jo žmona. Bare ji sutiko savo pažįstamą, kuri prisidėjo prie jų.

Begeriant kupiškėnas susipyko su žmona, esą ji ėmė priekaištauti sutuoktiniui, kad šis meilinasi jos pažįstamai. Supykusi žmona išėjo, kvietė ir vyrą važiuoti namo, bet šis nesutiko.

Paskui jis su žmonos pažįstama atsidūrė prie „Žalgirio“ arenos. Pasak prokuroro Virginijaus Mizaro, įtariamasis teigia, kad ten moteris ėmė nepagarbiai kalbėti apie jo žmoną, todėl jis ją sumušė ir įmetė į upę. Prokuroras nedetalizavo, kodėl moteris buvo išrengta.

Advokatas V. Gineika pateikė kitokią įvykio versiją. Pasak jo, ginamasis teigia, kad moteris jį išprovokavusi – norėjusi lytinių santykių, o jis nenorėjęs, dėl to kilo kivirčas, jis jai keletą kartų smogė ir įmetė į Nemuną.

Prokuroro teigimu, įtariamajam tikriausiai bus skirta psichiatrinė ekspertizė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA