Galutinai apribota prekyba alkoholiu skandalingame Palangos restorane | Kas vyksta Kaune

Galutinai apribota prekyba alkoholiu skandalingame Palangos restorane

BNS 2019/10/20 18:46
DELFI nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šią savaitę neskundžiama nutartimi patvirtino naktinės alkoholio prekybos draudimą Palangos bare „Laukinių vakarų salūnas“. Nutartį riboti prekybą alkoholiu teismui skundė bendrovė „Kauno grūdai“, kuriai priklauso baro pastatas.

Palangos savivaldybės taryba alkoholio prekybos ribojimą nuo 1 iki 8 valandos pastate įvedė 2018 metų liepą. Vėliau šis sprendimas buvo apskųstas teismui ir jis šių metų kovą tarybos sprendimą panaikino. Tačiau bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs teismas žemesnės instancijos teismo sprendimą pakeitė, atmesdamas baro savininkų skundus.

Į teismą kreipėsi akcinė bendrovė „Kauno grūdai“ – jai priklauso pastatas Palangoje, kuriame ir įsikūręs baras. Šios patalpos anksčiau buvo nuomojamos bendrovei „Salūnas“, o ši pernuomojo jas bendrovei „Laukinių vakarų salūnas“. Nuo 2018 metų balandžio patalpos išnuomotos mažajai bendrijai „Gaumena“, kuri tęsė baro veiklą.

„Kauno grūdai“ teigė, jog jie nebuvo tinkamai informuoti apie taryboje svarstomą sprendimą, todėl buvo pažeista bendrovės teisė būti išklausytai.

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai tai įvertino kaip šiurkštų pažeidimą. Taip pat teismas sutiko, jog tarybos priimtas sprendimas iš esmės buvo grindžiamas pažeidimais, užfiksuotais tuo metu, kai patalpomis naudojosi kita bendrovė.

Todėl teismas nusprendė Palangos tarybos sprendimą panaikinti. Savivaldybė šį sprendimą apskundė. Apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs teismas vertino, jog taryba sprendimą priėmė esant realiam poreikiui užtikrinti visuomenės saugumą, remdamasi policijos pateikta informacija.

Nors teismas sutiko, kad „Kauno grūdų“ neinformavimas buvo esminis pažeidimas, tačiau įvertino tai, kad bendrovė savo poziciją gavo progą pareikšti teisme.

„AB „Kauno grūdai“ savo nesutikimo su sprendimu argumentus detaliai išdėstė savo procesiniuose dokumentuose, pirmosios instancijos teismo posėdžių metu. Taigi, jo teisė būti išklausytam bei nurodyti savo argumentus buvo įgyvendinta“, – nusprendė Vyriausiasis administracinis teismas.

Įvertinęs šias aplinkybes, teismas tenkino savivaldybės skundą ir Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų sprendimą panaikino bei priėmė naują sprendimą – „Kauno grūdų“ ir „Gaumenos“ skundus atmesti.

Draudimas prekiauti alkoholiu susietas su įstaigos adresu, todėl galiotų ir kitiems juridiniams asmenims.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA