„Ryto“ sirgalius supykdžiusius „Žalgirio“ fanus susėmė sostinės policija (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

„Ryto“ sirgalius supykdžiusius „Žalgirio“ fanus susėmė sostinės policija (atnaujinta)

DELFI, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2019/10/20 20:04
DELFI nuotr.

Prasidėjus „Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynių trečiam kėliniui būrys „Žalgirio“ sirgalių, po džemperiais paslėpusių savo šalikus, užėmė tuščią „B tribūnos“ sektorių ir ėmė fotografuotis. Tai labai nepatiko greta rungtynes stebėjusiems „Ryto“ sirgaliams.

Kaip skelbia DELFI, skirtingų komandų sirgaliai prie pat aikštės spėjo apsistumdyti, nedaug trūko, kad konfliktas peraugtų į masines muštynes.

Netrukus apsauga išskyrė jaunuolius, o „Žalgirio“ gerbėjai, lydimi žiūrovų švilpimo, patraukė į savo tribūną.

Policijos išvesti „Žalgirio“ sirgaliai / DELFI nuotr.

Tačiau į savo sektorių nebegrįžo – DELFI praneša, kad jaunuolius iš Kauno sulaikė pareigūnai.

Išvedant „Žalgirio“ fanus įvykusio agresijos protrūkio vaizdo įrašu savo „Facebook“ puslapyje pasidalijo Lietuvos policija. Ten pat pranešama, kad sekmadienio vakarą sostinėje rungtynių metu už viešosios tvarkos pažeidimą sulaikytas 34 metų aistruolis.

Atnaujinta 20.48 val.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad šiuo metu oficialiai sulaikytas prieš tai minėtas asmuo. Lietuvos policijos feisbuke paviešintame vaizdo įraše užfiksuoti šio vyruko veiksmai.

Anot R. Matonio, pareigūnai dar peržiūrės filmuotą medžiagą – nustačius daugiau asmenų, provokavusių konfliktą, jie taip pat bus patraukti atsakomybėn.

Visgi LRT žinios prieš 21 val. pranešė, kad Vilniaus pareigūnai į areštinę išvežė aštuonis „Žalgirio“ aistruolius. Pirminiais duomenimis, jie provokavo konfliktą „Ryto“ sirgaliams rodydami nepadorius gestus.

DELFI primena Vilniaus „Ryto“ aistruolių grupuotę „B tribūna“ prieš dvi savaites pranešus, kad akistatose su Kauno „Žalgiriu“ aktyviai nepalaikys savo mylimos komandos.

Prieš pirmąją kovą sekmadienį su svečiais iš Kauno šeimininkų aktyviausių sirgalių tribūna laikėsi savo žodžio. Prasidėjus rungtynėms sostinės „Siemens“ arenos ištikimiausių šeimininkų sirgalių tribūnoje trypčiojo tik vienišas komandos talismanas vilkas.

Primename, kad žalgiriečiai sekmadienį nugalėjo Vilniaus „Rytą“ 88:70 (23:21, 27:13, 20:16, 18:20) ir į savo sąskaitą įsirašė šeštąją pergalę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA