Planuose – dar griežtesnė alkoholio prekybos kontrolė: nebereikėtų nė policijos | Kas vyksta Kaune

Planuose – dar griežtesnė alkoholio prekybos kontrolė: nebereikėtų nė policijos

BNS 2019/10/20 14:22
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Seimo nariai siūlo nuo 2020 metų gegužės dar labiau griežtinti alkoholio prekybos priežiūrą. Įsigaliojus pataisai, inspektoriai prekybos vietose galėtų vykdyti spontaniškus patikrinimus.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento pareigūnams siūloma leisti atlikti kontrolinius pirkimus, nepranešant apie tai iš anksto. Tokio pirkimo metu gali būti daromi vaizdo ir garso įrašai.

Laikinoji departamento vadovė Gražina Belian BNS teigė, kad kai kuriais atvejais galima įspėti prekybininkus apie patikrą, pavyzdžiui, tikrinant dokumentus.

„Bet įsivaizduokime, kad gauname skundą dėl prekybos draudžiamu laiku, naktį. Įsivaizduokite, ateinu ir sakau, aš tokia ir tokia, iš ten ir ten, tikrinsiu, ar neparduodate draudžiamu laiku. Ir koks bus mano tikrinimo efektyvumas. Nulinis. Pardavėjas žino, kad yra tikrinamas ir tų draudžiamų veikų neatliks“, – teigė G. Belian.

Pataisos iniciatoriai sako, kad toks leidimas palengvins pažeidimų tyrimo eigą, nebereikės į tyrimą įtraukti kitų institucijų, pavyzdžiui, policijos.

Tokią pataisą Seime registravo „valstiečių“ frakcijos atstovai Aurelijus Veryga ir Laimutė Matkevičienė, konservatorių – Raimundas Martinėlis, liberalų – Jonas Varkalys, socialdemokratų – Algirdas Sysas ir „Lietuvos gerovei“ – Algimantas Dumbrava.

Teisės atlikti kontrolinius pirkimus prieš tai neįspėjant prekybininko departamentas neteko nuo 2017 metų lapkričio, kad įsigalioję Viešojo administravimo įstatymo pakeitimai kontrolinius pirkimus neįspėjus pardavėjo leido tik tam tikrais atvejais. Tačiau departamento pareigūnai negalėjo atlikti tokių patikrinimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA