Didžiausios Baltijos šalių karjeros dienos auga: virš 140 įmonių ir daugiau nei 10 tūkst. lankytojų | Kas vyksta Kaune

Didžiausios Baltijos šalių karjeros dienos auga: virš 140 įmonių ir daugiau nei 10 tūkst. lankytojų

Jau penkioliktus metus iš eilės Kauno technologijos universiteto (KTU) organizuojamos KTU „WANTed“ karjeros dienos subūrė Lietuvos darbdavius bei darbuotojus į vieną erdvę. Spalio 16 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje vykęs renginys – tai didžiausia Baltijos šalyse kontaktų mugė, kurioje dalyviai ne tik sužinojo kokių specialistų trūksta šiandien, bet ir kokių kompetencijų tikisi darbdaviai.

Renginio šūkis – „Wanted meets Wanted“ – tai vieta, kur geidžiamiausi darbdaviai susitiko su geidžiamiausiais būsimais darbuotojais.
Šiemet renginyje sulaukta daugiau nei 10 tūkst. lankytojų, praėjusiais metais mugę aplankė daugiau nei 9 tūkst. žmonių. Auga ir įmonių skaičius – praėjusiais metais čia dalyvavo virš 130 įmonių, o šiais metais – jau virš 140, tarp jų buvo dar tik planuojančios ateiti į Lietuvą užsienio įmonės.

Sulaukta įmonių ir organizacijų iš įvairių sričių ir sektorių, tokių kaip technologijų, pramonės, gamybos, energetikos, statybų, paslaugų, finansų ir kitų. Ilgalaikis pagrindinis renginio partneris – elektrifikacijos produktų, robotų ir pavarų, pramonės automatizavimo ir elektros tinklų novatoriškų technologijų lyderė Lietuvoje – įmonė ABB.

Taip pat renginio iniciatyvą palaikė ir partneriais tapo: „Centric IT Solutions Lithuania“, „Continental Automotive Lithuania“, „SEB Global Services“, „TransUnion Lithuania“, „Hella Lithuania“, „Metso Lithuania“, „Gjensidige“, „Palink“, „Transcom“ ir „Ignitis grupė“.

Kontaktų mugės metu įmonės bei organizacijos siekė pritraukti studentus, absolventus ir moksleivius – visus norinčius susirasti praktikos, darbo vietą, baigiamojo projekto temą, išgirsti ekspertų pranešimus, susipažinti su inovacijomis ir ateities darbo rinkos tendencijomis.

Neseniai buvę tik renginio dalyviai – dabar jau įmonių atstovai

Sveikindamas visus susirinkusius, KTU rektorius Eugenijus Valatka džiaugėsi, kad šis KTU organizuojamas renginys išaugo į didžiausią visose Baltijos šalyse.

„Dar visai neseniai, tie veidai, tie žmonės, kurie ieškojo karjeros galimybių čia, ieškojo kontaktų, šiandien, atstovaudami fantastiškas įmones, jau konsultuoja kitus, nurodo jiems kelią į karjerą, dalinasi savo mintimis ir išmintimi“, – sakė KTU rektorius.

E. Valatka taip pat kreipėsi į partnerius, dėkodamas už tai, kad jie prisideda prie KTU „WANTed“ karjeros dienų ir teigė, kad be jų tikėjimo būtu sunku suorganizuoti tokį didžiulį renginį.

Gausiai susirinkusius dalyvius taip pat sveikino pagrindinio renginio partnerio – ABB – padalinio Lietuvoje vadovas Kęstutis Jablonskis.
„Noriu palinkėti studentams ir įmonėms, kurios čia dalyvauja, kad susirastų vieni kitus, kad įvyktų „Wanted meets Wanted“, – linkėjo K. Jablonskis.

Jis paminėjo, kad kaip tik šiais metais sukanka 30 metų, kai jis pabaigė KTU, o pusė jo vadovaujamos įmonės darbuotojų – taip pat KTU absolventai. K. Jablonskis pabrėžė, kad ir naujiems darbuotojams vietos įmonėje tikrai netruks.

Ateities perspektyvos – vienoje erdvėje

Šiais metais studentus, absolventus, moksleivius bei visus kitus renginio dalyvius pasitiko net 3 skirtingos renginio erdvės, skirtos karjerai, ugdymui ir įkvėpimui: kontaktų apsikeitimo zona, pranešimams ir pokalbiams skirta patirčių pasidalinimo erdvė „WANTed Talks“ bei „Inovacijų alėja“.

„Inovacijų alėjoje” dalyviai galėjo susipažinti ir išbandyti dalyvaujančių įmonių ir organizacijų darbo ir ugdymo naujoves bei sudalyvauti praktinėse dirbtuvėse, kuriose buvo tobulinamos ir ugdomos ateities kompetencijos.

Praktinių dirbtuvių erdvėje vyko pagrindinio socialinio partnerio – KTU Alumni asociacijos – organizuojama diskusija „KTU Alumnas: nuo universiteto auditorijos iki CEO kabineto“. Taip pat dalyviai turėjo progą pasinaudoti KTU foto studijos siūloma dalykine, gyvenimo aprašymui ir „Linkedin“ profiliui tinkančių portretinių fotografijų, fotosesija.

„WANTed Talks” pokalbių metu laidos „Proto industrija“ kūrėjas Erikas Viršilas bei „Humoro klubo“ narys ir scenaristas Mantas Bartuševičius kalbino vienus patraukliausių šalies darbdavių. Konferencijoje buvo dalinami patarimai sėkmingoms darbo paieškoms, pasiruošimui pirmajam darbui ir turimos verslo idėjos patikrinimui, buvo diskutuojama apie robotizacijos ir automatizacijos bei didžiųjų duomenų technologijos perspektyvas.

KTU „WANTed“ karjeros dienos lankytojams pristatė ir tarptautines galimybes: čia buvo galima gauti informacijos apie KTU vykdomą „Erasmus+“ programą, kuri leidžia studentams ne tik išvykti į praktiką užsienyje, bet ir gauti jai finansavimą nuo 2 iki 12 mėnesių.

Mugėje veikė ir elektroninė kontaktų apsikeitimo sistema – mobiliesiems telefonams skirta renginio aplikacija, kuri talpino visą svarbiausią renginio informaciją vienoje vietoje. Aplikacijoje dalyviai galėjo susipažinti su įmonėmis bei organizacijomis, pranešėjais, praktinių dirbtuvių lektoriais, analizuoti renginio programą bei pasirinkti sau įdomiausias veiklas. Jau pernai ši naujovė buvo puikiai įvertinta tiek lankytojų, tiek dalyvaujančių įmonių atstovų.

Išskirtinė proga ne tik jaunimui, bet ir įmonėms

KTU „WANTed“ karjeros dienos – išskirtinė galimybė žengti pirmą žingsnį karjeros link dar mokyklos metu. Čia įvykę susitikimai ir pokalbiai ne vienerius metus iš eilės pagelbėja ieškant patrauklios darbo ar praktikos vietos, o kompanijoms ir organizacijoms – rasti tinkamiausią naują komandos narį.

Nemokamos ir visos Lietuvos jaunimui skirtos karjeros kontaktų mugės metu atvyko ne tik studentai, absolventai, bet ir moksleiviai – pastariesiems čia buvo skiriamos atskiros veiklos.

Renginio organizatoriai pasakoja, kad susidomėjimą jaunesnio amžiaus auditorija pirmiausia pademonstravo verslo atstovai, pabrėždami, kad svarbu jaunuolius kuo anksčiau supažindinti su realiomis karjeros perspektyvomis.

Įmonės teikdamos atsiliepimus įvardino, kad yra labai svarbu formuoti potencialų darbuotojų tinklą bei atsakingo darbdavio įvaizdį. Taip pat, tai puiki galimybė sudaryti sąlygas partnerystei.

Anot renginio organizatorių, kaiekvienais metais susidomėjimas kontaktų muge auga – studentai ateina žinodami ko ieško, paruošę klausimus potencialiems darbdaviams, o įmonės randa įdomesnės veiklos, inovatyvesnių sprendimų, kaip sudominti geidžiamiausius darbuotojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA