Kauno oro uoste sučiuptas trejus metus ieškotas vyras | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste sučiuptas trejus metus ieškotas vyras

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Anglijos už įstatymų pažeidimus išsiųstą uteniškį. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išsiaiškino, kad šio vyro paieška kaip nuteistojo už nusikaltimą Lietuvoje buvo paskelbta beveik prieš trejus metus.

Kaip skelbiama VSAT pranešime, ketvirtadienį Kauno oro uoste dirbę pareigūnai gavo žinių, jog iš Londono atskrendančiame lėktuve yra už šalies įstatymų pažeidimus grąžinamas asmuo.

Nusileidus orlaiviui pasieniečiai šį 30-ies Utenos gyventoją atsivedė į tarnybines patalpas. Čia išsiaiškinta, kad uteniškis turi nemalonumų su teisėsauga ir Lietuvoje.

VSAT pareigūnai nustatė, kad už nusikaltimo padarymą nuteisto vyro Utenos policija ieškojo nuo 2016-ųjų gruodžio. Apie sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną uteniškį perdavė į Kauno oro uostą atvykusiam policijos konvojui.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 1832 asmenis, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugos institucijos.

Pagal pilietybes tarp jų daugiausiai yra Lietuvos piliečių – 1654. Taip pat pasieniečiai sulaikė 96 Ukrainos, 20 Baltarusijos, 11 Rusijos, 9 Rumunijos, 8 Kazachstano bei dar 13 valstybių piliečius. Didžioji dauguma ieškomųjų įkliuvo Lietuvos oro uostuose – 1484 asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA