Š. Jasikevičius po įspūdingos žalgiriečių pergalės: didesnio stimulo tikriausiai nebus | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius po įspūdingos žalgiriečių pergalės: didesnio stimulo tikriausiai nebus

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiriui“ ketvirtadienį namuose iškovojus puikią pergalę prieš tituluotą Madrido „Real“ ekipą, treneriai pasidalijo mintimis apie laimėjimą lėmusius veiksnius. Anot vyriausiojo žalgiriečių trenerio Šarūno Jasikevičiaus, tokios rungtynės žaidėjams – bene didžiausia paskata judėti pirmyn, tačiau reikia neužriesti nosių.

Parodė didesnį užsivedimą

Trumpai kalbėję „Real“ strategas Pablo Laso svarstė, kad jo auklėtiniai žaidė lygiai iki ketvirto kėlinio pabaigos, kuri madridiečiams buvo baisi.

„Jie žaidė su didesniu noru, geriau kovojo dėl kamuolių, pataikė svarbius metimus. Mums tai nebuvo geros rungtynės. (…) Jeigu nori laimėti Eurolygoje, turi žaisti 40 minučių“, – žinomą tiesą konstatavo ilgametis „Real“ treneris.

Š. Jasikevičius tuo metu sveikino puikią atmosferą sukūrusius fanus ir geriausias iki šiol sezono rungtynes sužaidusius krepšininkus, supratusius, ką reikia daryti, ir ko ne.

„Kovos dvasia buvo neįtikėtina, tai mums padėjo sužaisti puikias rungtynes su Madrido „Realu“. Pergalė iškovota labai didelėmis pastangomis, detalių išpildymu, kuris, galvoju, kaip spalio viduriui buvo labai neblogas“, – pastebėjo treneris.

„Dėkoju naujokams, kurie 15 tūkstančių fanų akivaizdoje pasirodė gerai, jiems tai turėtų būti didžiulis postūmis. Dar daug ko nesuprantame, nesužaidėme idealiai, (…) bet kovėmės vyriškai, gavome šansą pabaigoje aplošti tokį puikų varžovą ir juo pasinaudojome“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Suvaldytos klaidos varžovams neleido įsibėgėti

Rezultatyviausias šiandien buvęs Zackas LeDay, anot Š. Jasikevičiaus, visada svarbus, komanda žino, ką jis gali – primesti aibę taškų. „Šiandien jis žaidė daug kantriau, žinojo, kaip pasinaudoti stiprybėmis, atakuoti du skirtingus varžovų vidurio puolėjus. Gynyboje – labai solidus“, – pagyrų „Žalgirio“ puolėjui negailėjo strategas.

Vienu svarbiausių faktorių ketvirtadienio susitikime neabejotinai tapo tik 8 klaidos, kai vidutiniškai jų žalgiriečiai padaro 15. Tai, pažymėjo Šaras – labai svarbu, kadangi Madridas negalėjo bėgti.

„Daugelį situacijų atvesdavome ten, kur norėjome atvesti. Dar ši situacija turi gerėti. Vakar šnekėjome, kad pernai tokiu metu tik pradėjome Eurolygą. Tas laikas spaudžia – įžaidėjai nenusprendė rungtynių, bet jie suteikė šansą, kuriuo pasinaudojome. (…) Šiandien supratome, kur galima rizikuoti. Kiekvienose rungtynėse kažkas bus su baudomis. Jas reikia sušvilpti, ypač prieš „Žalgirį“. Turi žaisti Thomas, turi žaisti Alexas, ir jie buvo solidūs“, – vertino Š. Jasikevičius.

Paulius Jankūnas, jo manymu, yra labai geros formos. „Jis pats jaučiasi gerai, manau, išgausime iš jo didžiulės pagalbos, ypač kai jis yra jungiamoji grandis tarp trenerio, sistemos ir naujokų, kurių turime labai daug. Paulius tiko šios dienos rungtynėse ir puikiai žaidė“, – kapitoną gyrė treneris.

Svarbiausia – neužriesti nosių

Atmosfera treniruotėse, Š. Jasikevičiaus vertinimu, gera, žaidėjai dirba išsijuosę, tik reikia laiko. „Jūs žiūrite „Žalgirio“ krepšinį – Alexas pastaruoju metu yra šoke, kad prašau žaisti tris-keturis pikenrolus. Lukas atpratęs tiek žaisti, neturime kantrybės. Reikia mums priprasti prie žaidėjų, jiems priprasti prie sistemos“, – svarstė Šaras, pridūręs, kad šiandien, visgi, aplošta ne bet kokia komanda.

„Jie turi neužriesti nosių, tačiau tai turi būti didžiulis stimulus. Žaidėjai tiesiog aria per treniruotes ir malonu pamatyti, kad tas darbas duoda vaisių. Reikia išlikti protingiems, (…) pamatyti, kad sistema veikia tau pačiam būnant viduje“, – kalbėjo vyriausiasis ekipos treneris.

Pasak jo, pirmos Eurolygos rungtynės su „Baskonia“ žalgiriečiams, tikriausiai, sukėlė šoką nuo to, kas yra „Žalgirio“ arena, o tai esą visai logiška. „Didesnio stimulo, ko gero, jau nebus, nes šis vakaras buvo super“, – reziumavo Š. Jasikevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA