Žmonės ragina Seimą atsikvošėti: surinkta jau virš 60 tūkst. parašų | Kas vyksta Kaune

Žmonės ragina Seimą atsikvošėti: surinkta jau virš 60 tūkst. parašų

R. Tenio nuotr.

Prieš Transporto priemonių taršos mokesčio projektą sukilę vairuotojai ragina Seimą atsikvošėti ir intensyviai renka parašus. Peticiją jau pasirašė daugiau nei 60 tūkst. žmonių ir skaičius vis auga.

Socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Viskas apie automobilius“ nariai portale Peticijos.lt patalpino peticiją, kuria ragina Seimą nepritarti siūlomam taršos mokesčio projektui.

Prieš dvi savaites patalpintą peticiją jau pasirašė daugiau nei 60 tūkstančių žmonių.

Peticijos autorius V. Kazlauskas nurodė, kad jis buvo sukrėstas netikėtų planų apmokestinti įsigyjamus automobilius. Autorius tikina, kad šie planai išgąsdino ne tik jį, bet ir daugelį Lietuvos vairuotojų – šį V. Kazlausko teiginį patvirtina peticiją pasirašiusiųjų skaičius.

„Vilniuje gyvenantys ponai nesupranta skurdžių rajonų realijų – miesteliuose daug kur nevažinėja viešasis transportas, apie kaimus nėra net ką kalbėti“, – piktinosi peticijos autorius.

V. Kazlauskas tikina, kad pusė Lietuvos naudoja pigius automobilius ne dėl patogumo ar noro pasipuikuoti, o dėl būtinybės pasiekti darbus, gydymo centrus ir norėdami apsipirkti.

„Raginu Seimą atsikvošėti ir nepriimti tokio įstatymo“, – teigė peticijos autorius.

Primename, kad pagal Transporto priemonių taršos mokesčio projektą, mokesčių dydis galėtų siekti nuo keliasdešimties eurų iki 1400 eurų.

Dyzelinu varomi automobiliai būtų apmokestinami kelis kartus daugiau nei transporto priemonės su benzinu. Ministerija siūlo, kad mokestį reikėtų mokėti kiekvieną kartą atlikus registraciją.

Peticiją galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA