Kauniečiai mėgaujasi paskutinėmis šiltomis rudens dienomis | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai mėgaujasi paskutinėmis šiltomis rudens dienomis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į Kauną atėjus tikrajai bobų vasarai, šilta saulė nutvieskė rudens rūbu pasidabinusius medžius, o miestiečiai nusimetė šalikus. Gyventojai pastarosiomis dienomis mielai leidžia laiką atvirame ore, tuo metu pagal prognoze, šiluma šią savaitę dar nesitrauks.

Nors rytais Kauną dengia rudeniškas rūkas, o keistuoliai medžiai toliau meta raudonai geltonus lapus, įdienojus maloniai šildanti saulė švelniai gena žmones laukan.

„Kas vyksta Kaune“ fotografo užfiksuotuose vaizduose kauniečiai lapų kilimu nuklotus takus mina Ąžuolyne, Laisvės alėjoje ir Santakoje, marga gamta abejingai žvelgia į savo atspindį Kauno marių veidrodyje.

Nuo savaitės pradžios bobų vasarą pažymėjęs atšilimas leido žmonėms nusimesti kepures ir šalikus, kurie rugsėjo ir spalio sankirtoje jau tikrai buvo traukiami iš spintų kerčių – patys „įžūliausi“ namuose palieka net viršutinius drabužius.

Sinoptikų prognozės rodo, kad gana šilti orai Kaune laikysis ir likusią savaitės dalį bei kitos savaitės pradžioje. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienį bus kiek labiau apniukę, galime sulaukti lietaus, o temperatūra kils iki 14 laipsnių.

Penktadienį-sekmadienį saulę protarpiais dangstys debesys, o termometrų stulpeliai dienomis rodys 17-18 laipsnių. Pirmadienį pūstelėjus šiauriui, oras vėstelės iki 13-15 laipsnių, lietaus kol kas nenumatoma. Detalią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA