R. Karbauskis traukiasi iš „valstiečių“ frakcijos seniūno pareigų | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis traukiasi iš „valstiečių“ frakcijos seniūno pareigų

delfi.lt 2019/10/14 13:32
R. Tenio nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis turi naują planą – jis planuoja trauktis iš LVŽS frakcijos seniūno pareigų ir pradėti dirbti Seimo vadovybėje. Kokioje pozicijoje – Seimo pirmininko ar Seimo vicepirmininko, R. Karbauskis atsakyti negali, nes bendro koalicijos partnerių susitarimo dar nėra. Tačiau neatmeta galimybės tapti naujuoju Seimo pirmininku.

Politikas teigė, kad jam pasakius, kad galbūt galėtų siekti Seimo pirmininko posto, politiką raginusi opozicija nuo savo žodžių pamažu atsitraukia.

„Konservatorių lyderis jau pradėjo šnekėti taip, lyg to, ką jis sakė, iš tikrųjų nesakė. Aš nelabai vertinu tai, ką sako opozicija, nes akivaizdu, kad jie už mane nebalsuotų“, – kalbėjo jis. Seimo narys tvirtino, kad tuo net neabejoja.

„Aišku, šimtu procentų, kas tuo abejoja? Pašnekėti labai lengva, kada yra įsitikinę, kad aš nedalyvausiu (balsavime dėl Seimo pirmininko pozicijos, aut. p.). Bet kai sužino, kad dalyvausiu, staiga tas noras išnyksta. O kadangi įvyktų slaptas balsavimas, visi supranta, kad (opozicija, aut. p.) nebalsuotų už mane“, – DELFI pirmadienio rytą pasakojo valstiečių lyderis.

Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius šiuo metu yra Seimo pirmininko V. Pranckiečio pavaduotojai. R. Karbauskio teigimu, jis taip pat dirbs Seimo vadovybėje. Tačiau nėra aišku, kokiame poste.

„Rytoj turėtų būti priimtas frakcijoje sprendimas dėl to, kad aš ir du dabartiniai Seimo pirmininko pavaduotojai, einame į Seimo vadovybę. O atitinkamai ketvirtadienį, po balsavimo, sėsime su koalicija ir sutarsime. Sutartį mes turime, ją peržiūrėti, kol mes dar neturime laisvos Seimo pirmininko vietos, tol to nedarysime, logiškai. Akivaizdu, kad naujas pirmininkas ketvirtadienį nebus išrinktas“, – sakė valstiečių lyderis.

„Jie lieka, o aš ateinu. Ir keisis mūsų frakcijos vadovas. O kas bus frakcijos vadovas dar negaliu pasakyti, frakcija nutars“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

R. Karbauskis pasakojo, kad kol kas lieka neaišku, į kokią poziciją Seimo vadovybėje jis ateina, tai paaiškės tik po balsavimo dėl nepasitikėjimo dabartiniu Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

„Rytoj bus sprendimas, kad aš einu į Seimo vadovybę, ketvirtadienį balsuosime dėl Seimo pirmininko. Ir tada, ketvirtadienį, sėsime kartu su koalicijos partneriais ir visi kartu tarsimės, ką darome šitoje situacijoje. Bet kokiu atveju, ar aš būsiu Seimo pirmininkas, ar pavaduotojas, tai po rytojaus bus visiškai aišku“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

„Po rytojaus bus aišku, kad pasikeitimas vienas tikrai įvyksta – aš nebebūsiu frakcijos seniūnas, tikrai būsiu vadovybėje, tačiau kokiu statusu, paaiškės koalicijoje“, – DELFI situaciją komentavo valstiečių lyderis.

Perklaustas, ar jis nesako „ne“ bandymui siekti Seimo pirmininko vietos, R. Karbauskis teigė, kad „tikrai nesakau ne“.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Seime bus balsuojama dėl nepasitikėjimo dabartiniu Seimo vadovu V. Pranckiečiu. Savo noru iš posto jis nesitraukia. Pagal koalicinę sutartį Seimo pirmininko kėdė priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovams Seime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA