Apgailėtinai pradėjęs „Žalgiris“ sugrįžo į rungtynes, bet antrąkart klupo Eurolygoje | Kas vyksta Kaune

Apgailėtinai pradėjęs „Žalgiris“ sugrįžo į rungtynes, bet antrąkart klupo Eurolygoje

DELFI, Žalgiris.lt, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2019/10/11 23:56
„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą Italijoje sužaidė Eurolygos antrojo turo rungtynes su Milano „AX Armani“ komanda. Pirmąjį stipriausios Europos lygos susitikimą namuose pralaimėję žalgiriečiai pademonstravo nagus ir Milane, tačiau nusileido šeimininkams rezultatu 85:81.

Nepaisant kelių šimtų Milane „Žalgirį“ palaikiusių sirgalių Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pradžia buvo itin chaotiška. Niekaip pataikyti negalėję žalgiriečiai pirmuosius taškus pelnė tik po 5 minučių, o pirmąjį kėlinį pralaimėjo 7:23.

Traukti iš duobės Lietuvos čempionus ėmėsi Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis, po krepšiu sėkmingai grūmėsi 300-ąsias rungtynes Eurolygoje žaidęs Paulius Jankūnas.

Užvesta žalioji puolimo mašina leido apkarpyti skirtumą ir įpusėjus dvikovai „Žalgirio“ fanai jau kvėpavo lengviau – „Armani“ pirmavo tik 7 taškais (43:36).

Thomaso Walkupo vedami žalgiriečiai po didžiosios pertraukos įsibėgėjo, sumažino skirtumą iki 5 taškų (64:59). Amerikietis ir ketvirtajame kėlinyje buvo nesustabdomas. Jo šou užteko, kad skirtumas ketvirto ketvirčio viduryje sumažėtų iki 3 taškų – 73:70.

Visgi „Žalgirio“ gynėjo pastangų neužteko – puikiai mačo pabaigą sužaidę ir intrigą iki pat pabaigos palaikę kauniečiai nusileido Milano ekipai rezultato 85:81.

Kaip primenama oficialiame Kauno „Žalgirio“ portale, pirmajame ture žalgiriečiai praėjusią savaitę 58:70 nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai. Lygiai tokiomis pat nuotaikomis į kovą stos ir „dizaineriai“, kurie sezoną Eurolygoje pradėjo nesėkme 64:78 Miunchene rungtynėse su „Bayern“ krepšininkais.

Netikėtai karčią piliulę būsimi „Žalgirio“ varžovai jau nurijo ir vietinėse pirmenybėse, kuomet antrajame Italijos lygos ture namuose 65:73 nusileido Brešos „Germani Basket“. Visgi milaniečiai Lietuvos čempionus pasitinka geromis nuotaikomis, kadangi savaitgalį Italijos pirmenybėse sužaidė kol kas rezultatyviausią sezono mačą, kuriame neturėjo daug vargo su Triesto komanda ir laimėjo 88:73.

Svarbiu Milano komandos vasaros pirkiniu tapo ir „Žalgiryje“ atsiskleidęs Aaronas White‘as, kuriam dabar dėl vietos aikštėje tenka kovoti su vos prieš dvi savaites į komandą atvykusiu krepšinio mohikanu L.Scola. Praėjusį sezoną „Žalgirio“ ir „AX Armani“ komandos pasidalino po pergale namuose: žalgiriečiai Kaune triumfavo 83:78, o vėliau italai namie revanšavosi rezultatu 70:80.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA