Svarbi informacija: nuo pirmadienio prie „Megos“ keičiasi eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Svarbi informacija: nuo pirmadienio prie „Megos“ keičiasi eismo tvarka

R. Tenio nuotr.

Nuo ateinančio pirmadienio prasideda „Megos“ viaduko nuovažų rekonstrukcijos darbai. Mažiau nei mėnesį nuvažiavimai vedantys į Šilainius bei link Vilniaus bus tvirtinami, klojamos naujos dangos, o vairuotojai turės rinktis alternatyvius kelionės maršrutus.

Pasak Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Martyno Matusevičiaus, laikinai uždarius nuovažas ties „Megos“ viaduku, važiuoti link Vilniaus bus galima ties Šilainių turgaviete, Kuršių gatvėje.

Žemėlapis kelių darbams / Ryšių su visuomene skyriaus nuotr.

„Nuovažų remonto metu Jotvingių gatvės atkarpoje tarp Kuršių ir Rasytės gatvių bus draudžiamas automobilių stovėjimas, šiuo metu statyti automobilį šioje vietoje galima tik ribotą laiką. Tai turėtų padidinti gatvės pralaidumą“, – teigė M. Matusevičius.

Kaip rašoma pranešime spaudai, dėl vykdomų darbų nuo spalio 14 dienos 21-ojo Kauno pilis–Saliai–Šiaurinio aplinkkelio tiltas maršruto autobusai važiuos iki stotelės „Šiaurinio aplinkkelio tiltas“. Iki stotelės „Panerys“ autobusai važiuos įprasta trasa. Daugiau informacijos apie viešojo transporto pakeitimus rasite čia.

Atkarpoje ties prekybos centru „Mega“ kelias bus praplatintas įrengiant papildomas keturias eismo juostas – po dvi Vilniaus ir Klaipėdos kryptimis.

„Iš esmės miesto transportas bus atskirtas nuo tranzitinio. Tai bus didžiausias pasiekimas, kurio dėka greitkelyje ne tik padidės leistinas greitis, bet tuo pačiu jis taps daug saugesnis“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Dvi eismo juostos bus skirtos tiems, kurie norės važiuoti į Vytėnus ir Šilainius. Kiek vėliau bus sutvarkytas Sargėnų viadukas, kad atvykstantiems nuo Marijampolės būtų galima važiuoti dvejomis eismo juostomis, o ne viena, kaip yra šiuo metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA