Pakartotinis teismo posėdis įtariamam Kauno pareigūnui: bus sprendžiami tolimesni veiksmai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Pakartotinis teismo posėdis įtariamam Kauno pareigūnui: bus sprendžiami tolimesni veiksmai (papildyta)

BNS, DELFI 2019/10/11 08:50
DELFI nuotr.

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį spręs dėl kardomosios priemonės skyrimo aukštam Kauno ekonominės policijos pareigūnui Donatui Karalukui, įtariamam kyšio priėmimu.

Klausimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo D. Karalukui turėjo būti sprendžiamas ketvirtadienį, tačiau nusišalinus teisėjui Valdui Bugelevičiui, perkeltas į penktadienio rytą.

Teisėjas nurodė negalintis nagrinėti šio klausimo, nes įtariamojo advokatas yra jo kurso draugas.

Prokuroras Gintautas Paškevičius BNS teigė, kad įtariamasis advokatą Arnoldą Blaževičių nusamdė pats.

„Kad nekiltų jokių interesų konfliktų, (…) teismo pirmininkas priėmė sprendimą nušalinti (teisėją – BNS)”, – sakė jis.

Anot prokuroro, D. Karalukas įtariamas kyšio priėmimu, tai yra tik pirminiai įtarimai, atliekant tyrimą jų gali daugėti.

BNS žiniomis, yra ne vienas kyšio priėmimo epizodas. Įtariama, kad tai yra sisteminės korupcijos požymiai.

A. Blaževičiaus teigimu, jo ginamasis kaltės nepripažįsta.

D. Karalukas dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku, jis darbo vietoje sulaikytas trečiadienį.

Šią savaitę sulaikyti devyni asmenys, įtariami organizavę nelegalų alkoholio verslą ir prekybą vogtomis automobilių detalėmis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą sulaikytas ir buvęs pareigūnas. Jo tapatybės policijos atstovai neatskleidžia, jų teigimu, šis įtariamasis buvo pažįstamas su D. Karaluku.

Įtariant, kad Kauno apskrities policijos pareigūnas galėjo dengti nelegalų verslą, į komisariatą laikinai komandiruojami Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Kriminalinės policijos pareigūnai.

Dirbti į Kauną atvyks iki dešimties pareigūnų iš šalies.

Į teismą atvežtas pareigūnas sako, kad jaučiasi gerai

Teisme D. Karalukas, prieš posėdį, atsiprašė savo artimųjų, kad jiems tenka išgyventi dėl jo. Savo kaltę vyras neigia. Pasak jo, trečiadienį krata dar buvo nebaigta, o Policijos departamentas apie tai jau išplatino pranešimą. D. Karalukas stebisi, kad įtarimuose minimi įvykiai buvo 2016-2017 metais, o sulaikytas jis tik dabar.

Įtariamasis sakė, kad jaučiasi gerai ir tikisi, kad teismas jo nesuims.

D. Karalukas ir kiti įtariamieji sulaikyti aiškinantis rezonansinę bylą Kaune, kuomet asmenys kelerius metus organizavo nelegalų alkoholio verslą bei prekybą vogtomis automobilių detalėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA