V. Ušackas atskleidė tikrąją priežastį, kodėl brolis padarė avariją | Kas vyksta Kaune

V. Ušackas atskleidė tikrąją priežastį, kodėl brolis padarė avariją

delfi.lt 2019/10/10 11:53
DELFI nuotr.

Trečiadienį Ukmergėje į medį atsitrenkus automobiliui, žuvo buvusio diplomato Vygaudo Ušacko mama. Automobilį vairavo V. Ušacko brolis. V. Ušackas tikino, kad dar trečiadienio rytą kalbėjosi su mama telefonu, savaitgalį planavo švęsti jos 88-ąjį gimtadienį. Jis DELFI teigė, kad jam sunku suprasti ir kalbas apie galimą automobilį vairavusio brolio girtumą.

„Ne, neaiškėja. Kol kas tyrimą daro, kraują tyrimams išsiuntė, bet dar nėra rezultatų“, – apie brolio būklę ketvirtadienio rytą sakė V. Ušackas.

Po kiek laiko V. Ušackas DELFI patikslino, kodėl brolis padarė avariją. Gydytojai jį informavo, kad broliui plyšo kraujagyslė ir kraujas išsiliejo į smegenis.

„To pasekmėje jis prarado sąmonę ir padarė avariją“, – DELFI sakė V. Ušackas.

Apie galimą brolio girtumą V. Ušackas kalbėti nenorėjo.

„Tyrimų rezultatų dar nėra, mane labai nustebino, kaip žmogų be sąmonės, neištyrus kraujo rezultato nustatyti girtumą. Juo labiau, kad tėvelis juos išlydėjo per pietus į ligoninę. Jis labiausiai yra pakraupęs tokiais pareiškimais“, – teigė jis.

Jis DELFI pasakojo, kad šią naktį automobilį vairavusiam jo broliui darė operaciją. Pirminiais duomenimis, jam lūžo antras kaklo slankstelis.

„Nežinoma, ar tai buvo širdies smūgis, ar kažkas. Aš nekalbėjau su juo, brolio dukra kalbėjo ligoninėje, tai jis sakė, kad akys užtemo ir viskas, nieko daugiau neatsimena“, – tragiškos avarijos aplinkybes įvardijo buvęs diplomatas.

V. Ušackas priminė, kad brolis gėrė vaistus, buvo labai smarkiai peršalęs.

„Tai nežinom, kaip čia viskas yra“, – DELFI sakė pašnekovas.

V. Ušackas teigė, kad dabar sunkiausiai laikosi jo tėvas.

„Sunku jam, 90 metų žmogui, deimantines vestuves jų net šventėm prieš ketverius metus, tai jam, aišku, yra sunku. Esu vienas likęs“, – sakė jis.

Vygaudas Ušackas su savo mama Laima Ušackiene. Foto: Facebook

Policijos duomenimis, automobilio vairuotojui buvo nustatytas 1,28 promilės girtumas, jis buvo sužalotas ir išvežtas į ligoninę. V. Ušackas trečiadienį teigė, kad pats važiuoja į ligoninę, o brolio būklė labai sunki.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Vladas Butkus LNK Žinioms papasakojo daugiau įvykio detalių.

„Automobilis važiavo Daukanto gatve, nebuvo jokių kliūčių, bet dėl nežinomų priežasčių nuvažiavo nuo kelio, numušė hidrantą gaisrinės ir atsitrenkė į medį. Keleivė žuvo vietoje, vairuotojas – sužalotas. Žmones be ugniagesių pagalbos ištraukė patys pareigūnai, vairuotojas šiuo metu ligoninėje“, – LNK trečiadienį sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA