Pagaminta Lietuvoje: 3 priežastys, kodėl verta rinktis lietuvišką prekę | Kas vyksta Kaune

Pagaminta Lietuvoje: 3 priežastys, kodėl verta rinktis lietuvišką prekę

Organizatorių nuotr.

„Savi marškiniai – arčiau kūno“ – panašu, kad kuo toliau, tuo labiau tautiečiai ima vadovautis šiuo posakiu ir iš rinkos, perpildytos įvairios kilmės bei kokybės gaminiais, vis dažniau renkasi lietuvišką produkciją. Apie tai, kodėl verta tai daryti, kalbamės su jau spalio 11–13 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančios lietuviškų prekių ir paslaugų parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2019“ organizatoriumi, „Ekspozicijų centro“ generaliniu direktoriumi Eriku Piskunovu.

Lietuvoje pagamintos prekės nenusileidžia, o dažnai ir lenkia savo kokybe užsienietišką produkciją

„Pagaminta Lietuvoje“ – šis užrašas jau spėjo tapti ne tik skambia fraze, bet ir kokybės ženklu. Turbūt nesuklysiu sakydamas, jog tautiečiai pirmiausia pradėjo vertinti lietuvišką maisto produkciją, kuri dėl geografinės padėties jų namus pasiekia greičiausiai ir visuomet yra labai šviežia bei kokybiška, pasižymi įvairove.

Po truputį lietuviai pradėjo skirti pirmenybę ir kitai mūsų produkcijai. Juolab, kad šalyje vis daugėja gamintojų, kurių prekės jau pripažintos ir vertinamos užsienio šalyse. Parodoje, kurią organizuojame kartu su Lietuvos pramonininkų konfederacija, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija, prisistatys daugiau nei 250 įvairių gamintojų, o lankytojai galės sudalyvauti naujų produktų degustacijose, susipažinti su kosmetikos ir buitinės chemijos naujovėmis, moderniais sprendimais būstui ir interjerui, aprangos ir aksesuarų įvairove.

Organizatorių nuotr.

Taigi, laikai, kai labiausiai didžiuodavomės įsigyta užsienyje gaminta produkcija – jau praeityje: Lietuvoje galima rasti viską, ko seniau ieškodavome kitose šalyse, dažnai – dar geresniu kainos bei kokybės santykiu“, – sako E. Piskunovas.

Lietuviai geriausiai supranta, ko reikia lietuviams

„Natūralu, jog gyvendami toje pačioje šalyje lietuvių gamintojai geriau supranta žmonių poreikius ir, gamindami savo produkciją, stipriai į juos atsižvelgia. Tai liečia lietuvių skonį, pomėgius, netgi klimatą, diktuojančius tiek drabužių, tiek namų statybos bei interjero, maisto ir kitų produktų tendencijas.

Juolab, kad tokie renginiai, kaip paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2019“, gamintojams leidžia ne tik tarpusavyje pasidalinti patirtimi, skatina pasitempti, bet ir leidžia akis į akį pabendrauti su klientu, geriau suprasti jo poreikius, lūkesčius, užmegzti asmeninį kontaktą. Taigi, šiuo aspektu lietuviška produkcija tikrai lenkia gamintą kitose šalyse“, – neabejoja parodos organizatorius.

Paremsite lietuvišką verslą ir šalies ekonomikos augimą

„Elementaru, tačiau būtent pirkdami lietuviškas prekes ne tik paremsite konkrečius verslus, tačiau ir skatinsite Lietuvos ekonomikos augimą. Pastebime, jog pirkėjai vis noriau renkasi lietuvišką produkciją, įvertina ne tik jos kokybę, įdėtas pastangas, teigiamas emocijas, bet kartu ir siekia paremti jaunus, besikuriančius verslus. Tai – tikrai vienas iš atsakingo pirkėjų bruožų.

Organizatorių nuotr.

isus, norinčius susipažinti Lietuvos gamintojų produkcija, pamatyti pačius naujausius gaminius, daugiau sužinoti apie įvairias socialines iniciatyvas ir Lietuvos rinkos aktualijas labai kviečiu apsilankyti parodoje. Taip pat itin laukiame tų, kurie vysto ar tik pradeda savo verslus, nori daugiau sužinoti apie rinkos aktualijas, eksporto galimybes – parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ netrūks edukacinės veiklos. Jos metu vyksiantis forumas „Eksporto kodas. Ko nerašo vadovėliai?“ kvies semtis eksporto patirties iš patyrusių įmonių.

Galėsite daugiau sužinoti ir apie neuromarketingo pritaikymą versle, maisto inovacijas mūsų regione, pamatyti, kaip pirmąjį kartą parodų istorijoje realiu laiku bus kuriama pavyzdinė parodos elektroninė parduotuvė. Manau, jog po apsilankymo parodoje, tikrai dar labiau pradėsite vertinti lietuvišką produkciją“, – šypsosi E. Piskunovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA