Iškritus pirmajam sniegui – prastos sinoptikų žinios: šals vis labiau, siautės vėjas | Kas vyksta Kaune

Iškritus pirmajam sniegui – prastos sinoptikų žinios: šals vis labiau, siautės vėjas

delfi.lt 2019/10/07 08:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Lietuvos orus jau lems žemesnio slėgio laukas. Saulę beveik visur paslėps tankūs debesys, šiek tiek pragiedrulių gali pasirodyti tik rytiniame šalies pakraštyje. Daug kur numatomi krituliai – lietus neaplenks ir Kauno.

Vakariniuose rajonuose gana sodriai palis, o rytinėje šalies pusėje, ypač šiaurės rytiniuose rajonuose, lietus maišysis su šlapdriba. Iškritę snaigės tuoj pat ir ištirps, tikro sniego dar tikrai nesulauksime. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų, vakarų vėjas.

Diena bus labai vėsi: rytiniame šalies pakraštyje aukščiausia temperatūra sieks vos 4–5 laipsnius, didesnėje krašto dalyje vyraus 6–7 laipsnių šiluma ir tik arčiau jūros oras sušils iki 8 ar 9 laipsnių šilumos.

Vilniuje bus debesuota su retais pragiedruliais. Kritulių prognozuojama nedaug, vyraus nedidelis lietus. Temperatūra sostinėje svyruos apie 6 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį kritulių zona iš Lietuvos trauksis. Didesnėje teritorijos dalyje žymesnių kritulių nenumatoma, tik rytiniame šalies pakraštyje vietomis dar iškris šlapdriba, o prie jūros tarpais palis. Vėjas bus nepastovios krypties, silpnas. Pragiedrėjus oro temperatūra daugelyje vietovių, išskyrus pajūrio ruožą, pažemės beveik iki nulio, Žemaitijoje ir šiaurės Aukštaitijoje bus silpnai neigiama. Dirvos paviršių stiprokos šalnos nubalins daugelyje vietovių.

Antradienio dieną oro masių pernašos srautai pasisuks iš vakarų ir nuo Atlanto vėl pradės nešti šiltesnį, tačiau drėgnesnį orą.

Lietuvoje dangų vėl užtrauks kritulių pritvinkę debesys, bet dabar jie atneš jau tik lietų. Daugiausia palynos negausiai, tik pajūryje numatomas vidutinio intensyvumo lietus. Vėjas suksis iš pietvakarių, pietų, bus vidutinio stiprumo. Dienos temperatūra jau bus truputį švelnesnė: nuo 6 laipsnių šilumos rytiniuose rajonuose iki 11 pajūryje.

Trečiadienį iš vakarų priartės Atlanto ciklonas. Orai bus apniukę ir lietingi. Naktį vyraus sodrūs ištisiniai lietūs, o dieną lis protarpiais ir daugiausia negausiai, tik Žemaičių aukštumą laistys intensyviau. Smarkokas vėjas naktį pūs iš pietryčių, pietų, o dieną suksis iš pietvakarių. Debesuotą naktį temperatūra visur išliks teigiama, apie 3–8 laipsnius. Šalnų taip pat nebenumatoma. Dieną temperatūra šoktelės iki 10–15 laipsnių.

Ketvirtadienį naujas ciklonas į daugelį šalies rajonų turėtų atnešti dar daugiau lietaus. Pasitikdamas cikloną, vėjas naktį pūs iš pietų, dieną vėl suksis iš pietvakarių, vakarų, bus vidutinio stiprumo. Naktis prognozuojama dar šiltesnė, apie 6–11 laipsnių. Dieną dėl tirštų debesų ir lietaus temperatūra neturėtų viršyti 9–14 laipsnių šilumos.

Penktadienį Lietuva išliks ciklonų veiklos zonoje, tačiau tarpais iš debesų jau turėtų išnerti saulė, o lietūs taps trumpesni ir daugiausia negausūs. Vėjas pūs iš pietvakarių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį pažemės iki 4–9 laipsnių šilumos, dieną kils iki 10–14 laipsnių.

Savaitgalį prognozuojami vėjuoti, bet šilti orai. Lietaus turėtų būti nedaug, ypač sekmadienį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA