Viešuoju transportu važinėjantis kaunietis susišlavė solidų prizą | Kas vyksta Kaune

Viešuoju transportu važinėjantis kaunietis susišlavė solidų prizą

Kauno savivaldybės nuotr.

Kauno viešuoju transportu keliaujantys keleiviai vis dažniau popierinius bilietus ar elektronines korteles iškeičia į pigesnį bei modernesnį keliavimo būdą – rugsėjo pradžioje mobiliąja e. bilietų žymėjimo programėle „Žiogas“ pažymėtas milijoninis bilietas. Šia proga bendrovė „Kauno autobusai“ vienam keleiviui įteikė 1000 eurų piniginį prizą.

Džiaugdamasi sparčiai augančiu programėlės populiarumu už Kauno miesto gyventojų ir svečių pervežimą atsakinga įmonė „Kauno autobusai“ apdovanojo 1.111.111 e. bilietą programėle „Žiogas“ pažymėjusį keleivį. Sparčiai populiarėjančia programėle kasdien pažymima maždaug 10.000 e. bilietų, todėl laimingojo, 1.111.111 bilietą pažymėjusio keleivio, ilgai laukti nereikėjo.

Įmonės „Kauno autobusai“ pranešime spaudai rašoma, kad bendrovės informacinių technologijų skyriaus analitikai greitai nustatė laimingojo tapatybę – juo tapo Kaune aktyviai viešuoju transportu besinaudojantis studentas Mantas Stankaitis.

Rugsėjo 30-ąją vykusiame naujųjų troleibusų pristatyme apdovanotas Mantas prisipažino apie patį konkursą nežinojęs, todėl iš bendrovės atstovų gautas laiškas jam buvo netikėtas. Kasdien viešuoju transportu į darbą ir paskaitas važinėjantis vaikinas pasakoja programėle „Žiogas“ pradėjęs naudotis jos atsiradimo pradžioje.

„Kadangi pats dirbu informacinių technologijų srityje, stengiuosi sekti naujoves ir jas išbandyti pats. Programėlę internete pastebėjau pakankamai greitai, o pradėjęs naudotis iš karto pamačiau jos privalumus“, – pasakojo „Žiogo“ programėlės naudotojas Mantas Stankaitis.

Mantas Stankaitis laimėjo „Žiogo“ prizą / Kauno savivaldybės nuotr.

Mobiliąja programėle „Žiogas“ e.bilietą pažymėję keleiviai ne tik keliauja pigiau, bet ir turi galimybę sukaupt nemokamą mėnesinį bilietą. Žymėdami vienkartinius bilietus, per kalendorinį mėnesį keleiviai negali išleisti daugiau nei kainuoja mėnesinis bilietas. Per mėnesį pažymėję vienkartinių bilietų už terminuoto mėnesinio bilieto kainą, likusį mėnesį keleiviai viešuoju transportu galės naudotis nemokamai. Per rugsėjo mėnesį tokia teise pasinaudojo daugiau nei 3000 vartotojų.

Pasiteiravus Manto kaip jam sekasi sutaupyti ir kokius didžiausius programėlės plius vaikinas įvardija apie programėlę pasakodamas draugams, jis pabrėžia pamirštus rūpesčius dėl kortelės papildymo.

„Didžiausias šios programėlės privalumas yra tas, kad su savimi nereikia turėti jokios kortelės, galvoti apie tai kur ir kada ją pasipildyti. Tereikia su savimi turėti mobilųjį telefoną ir sau patogiu laiku papildyti sąskaitą norima pinigų suma. Kasdien keliaudamas viešuoju transportu greitai sukaupiu mėnesiniam bilietui ir dažnai nemokamai važiuoju net daugiau nei savaitę.“, – kalbėjo „Žiogo“ konkurso laimėtojas.

Kortelių žymėjimo statistika rodo, kad dalis keleivių per mėnesį vienkartiniams bilietams išleidžia kur kas daugiau nei kainuoja terminuotas bilietas, nemažai klientų įsigyja mėnesio bilietą, tačiau pravažiuoja vos 10-20 kartų. Lapkričio mėnesį metus skaičiuosianti programėlė „Žiogas“ turi pačią sąžiningiausią kainodarą, leidžiančią keleiviui sumokėti tik tiek, kiek jis naudojasi paslauga, o nuolatiniams keleiviams suteikiama nuolaida mėnesio bilieto pavidalu.

Ši programėlė tapo itin populiari jaunimo tarpe moksleiviams ir studentams „Žiogo“ programėle užtenka pažymėti vos 16 bilietų, tam, kad likusią mėnesio dalį viešuoju transportu jie galėtų naudotis nemokamai.

Solidų piniginį prizą laimėjęs studentas Mantas kelionių viešuoju transportu atsisakyti nežada. Patogų ir ekonomišką keliavimo būdą vertinantis vaikinas prisipažino pinigų į asmeninį transportą dar neplanuoja investuoti. „Nuosavo automobilio neturiu, o vairavimo teisių laikytis dar neturiu nei didelio poreikio nei laiko. Galvoju šį laimėjimą ateityje panaudoti kelionėms po pasaulį ar savęs tobulinimui, o ne materialiems dalykams“, – apie savo planus kukliai dėstė Mantas Stankaitis.

Programėlė „Žiogas“ tai šiuolaikiškas ir pigus atsiskaitymo būdas, leidžiantis vos keliais mygtuko paspaudimais, nurodyta pinigų suma papildyti savo sąskaita ir įsigyti e. bilietą. Pinigais papildyti savo žiogą galima bet kuriuo metu – tam nereikės ieškoti kiosko ar reikiamo nominalo monetos – užsiregistravus programėlėje reikės tik pridėti banko kortelę.

Bendrovės „Kauno autobusai“ komandos sukurta programėlė veikia telefonuose su „iOS“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis. Joje užsiregistravęs keleivis gali papildyti savo paskyrą nuo 2 iki 56 eurų suma ir bilietą pažymėti nuskaitydamas specialų kodą.

Žymint bilietus žiogu, per 30 min keleivis gali nemokamai persėsti į kitą autobusą ar troleibusą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA