Policijos arsenale – naujas transportas riaušių malšinimui | Kas vyksta Kaune

Policijos arsenale – naujas transportas riaušių malšinimui

Lietuvos policijos nuotr.

Lietuvos policija įsigijo tris specialius furgonus, kurie skirti užtikrinti masinių ir sporto renginių saugumą. Nauji „Volkswagen Crafter“ mikroautobusai specialiai paruošti darbui itin nesvetingomis sąlygomis.

[galerija kiek=”4″]

Kaip skelbia Lietuvos policija, įsigyti furgonai bus naudojami operacijų metu masiniuose ir sporto renginiuose. Jie bus naudojami pareigūnų priedangai, gatvių, aikščių, masinių žmonių susibūrimo vietų užvėrimui nuo teroristinių išpuolių ir minios atskyrimui. Taip esą galima pasiekti mažesnę konfrontaciją su neramumus keliančiomis grupuotėmis, apsaugoti žmones bei pačius pareigūnus.

Kaip detalizuoja portalas lrytas.lt, specialiai paruoštuose „Volkswagen Crafter“ mikroautobusuose sumontuoti 2,5 litro dyzeliniai varikliai, išvystantys 174 AG galią, o trauka per automatinę pavarų dėžę perduodama visiems keturiems ratams. Priekinėje dalyje įrengti rėmai, leidžiantys pralaužti nedideles užtvaras, taip pat apsauginiai metaliniai tinklai, dengiantys žibintus ir langus.

Visi trys furgonai perduoti Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, tačiau prireikus naujasis transportas vyktų į bet kurį „karštą“ tašką šalyje, taip pat ir Kaune. Visuomenei furgonai pristatyti rugsėjo mėnesį Alytuje vykusioje policijos ir visuomenės šventėje.

Automobiliai, kurių bendra vertė – beveik 186 tūkst. eurų, įsigyti pagal Nacionalinės vidaus saugumo fondo 2014–2020 m. programos lėšomis finansuojamą projektą „Specialiųjų furgonų įsigijimas“.

Projekto tikslas, nurodo policija – įgyvendinant koncepciją „Mobilumo ir dialogo principai policijos taktikoje“, diegti Lietuvos policijoje pažangias policijos intervencijos taktikos priemones užtikrinant masinių ir sporto renginių saugumą, naudojant policijos specialiuosius furgonus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA