Skaitytojai: po remonto atidarytoje Žemaičių gatvėje – baisu ir pavojinga | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: po remonto atidarytoje Žemaičių gatvėje – baisu ir pavojinga

Kas vyksta Kaune nuotr.

Žemaičių gatvė, visą vasarą gyvavusi rekonstrukcijos ritmu, šeštadienį pagaliau buvo atidaryta. Kauno savivaldybė džiaugiasi, kad automobiliai nuo šio savaitgalio jau gali nevaržomai riedėti suremontuota gatve, tačiau kaip šiuo keliu praeiti pėstiesiems?

Kauno savivaldybė skelbė, kad suremontuotoje Žemaičių gatvėje spalio 5 dieną atnaujinamas eismas. Šeštadienį popiet gatvė buvo atidaryta. Primename, kad anksčiau šią gatvę planuota baigti remontuoti iki rugsėjo 1-osios, tačiau tuomet darbai baigti tik atkarpoje tarp Aušros gatvės ir Savanorių prospekto.

Kauniečiai pastebėjo, kad rekonstruota gatvė neturi šaligatvių ir apšvietimo. „O kaip pėstiesiems praeiti?“, – šeštadienį iš karto po gatvės atidarymo teiravosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Šalia Žemaičių gatvės gyvenanti skaitytoja nurodė, kad pėstieji, norintys praeiti šia gatve, turi išeiti į važiuojamąją kelio dalį, nes vieta, kurioje turėtų būti įrengtas šaligatvis, primena apkasus.

Skaitytoja nuogąstauja, kad vaikščioti neapšviesta ir šaligatvių neturinčia gatve yra ne tik nepatogu, bet ir labai pavojinga. „Ar lauksim kol nelaimė atsitiks?“, – retoriškai klausė sunerimusi kaunietė, kurios vaikai šia gatve eina į mokyklą.

„Valio, kauniečiai, pėstieji, Žemaičių g. atidaryta be šaligatvio ir apšvietimo. Laukiam vakaro ir įvykių?“, – suremontuotos gatvės būklę komentavo kaunietė.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistui sekmadienį apsilankius minėtoje vietoje, pasitvirtino į redakciją parašiusios kaunietės nuogastavimai: nors gatvėje nepažymėta, kad pėsčiųjų eismas čia draudžiamas, šaligatvių vietoje žiojėja atviros duobės, kai kuriomis atkarpomis sunku praeiti, todėl pėstieji priversti žengti į važiuojamąją dalį ir taip apeiti kliūtis. Gatvėje kol kas dar neįrengtas apšvietimas, tad tamsiu paros metu pėstieji turėtų būti itin atsargūs, kad neįvyktų skaudi nelaimė.

Tiesa, apatinėje gatvės dalyje šaligatvių klojimo darbai jau vyksta, tačiau ar miestas ir darbus vykdantys rangovai neturėtų siekti, kad atidarius remontuojamą gatvę, ja galėtų saugiai naudotis ne tik automobilius vairuojantys kauniečiai, bet ir pėstieji, neįgalieji, ar mamos su vaikų vežimėliais?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA