Kauno širdyje – jautrus sveikinimas senjorams: leido pasijusti karaliais | Kas vyksta Kaune

Kauno širdyje – jautrus sveikinimas senjorams: leido pasijusti karaliais

D. Beržinio nuotr.

Spalio mėnuo, ne pirmus metus dedikuojamas Kauno senjorams, šiemet stebina itin plačia renginių programa, skirta pagyvenusiems žmonėms. O spalio 1-ąją, minint Tarptautinę senjorų dieną, Vilniaus gatve kulniavę senyvi kauniečiai turėjo progą pasijausti it karaliai.

Oficiali Tarptautinė senjorų diena minima spalio 1-ąją, tačiau Kaunas pagyvenusiems žmonėms kasmet skiria visą antrąjį rudens mėnesį.

Spalio 1 dienos popietę Vilniaus gatvėje, šalia Švč. Sakramento bažnyčios nusidriekė raudonas kilimas, ant kurio buvo pastatyti prabangą spinduliuojantys krėslai – čia pasėdėti buvo kviečiami pro šalį einantys senjorai.

Jautria akcija susidomėję ir su organizatorių kvietimu prisėsti sutikę senjorai sulaukė privataus koncerto. Senoliams besėdint karališkuose krėsluose, skambėjo nostalgiją žadinantys jų jaunystės laikų kūriniai.

„Jaunieji maltiečiai inicijavo ir padėjo kurti idėją, savanoriavo dvi maltietės renginio metu, kiti transportu rūpinosi. Visumoje – renginį organizavo maltiečiai. Renginio metu grojo dainos „Mūsų dienos kaip šventė“, „Kaip gražu miške“, „O saulė mano“ ir „Gera“. Iš šių keturių dainų buvo padaryti du kūriniai, popuri”, – teigė Kaune žinomas renginių vedėjas Viktoras Jermolovas, prisidėjęs prie senjorų sveikinimo organizavimo.

Kauno miesto savivaldybė informuoja, kad visą spalį Kauno senjorų lauks turiningos veiklos ir smagios atrakcijos. Pagyvenusių žmonių mėnesio programą sudarys tiek sporto ir sveikatingumo, tiek kultūriniai, edukaciniai, švietėjiški renginiai.

Renginiai pagyvenusiems žmonėms organizuojami ne tik Kauno centre, bet ir kitose miesto seniūnijose – taip siekiama užtikrinti kuo didesnį senjorų aktyvumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA