Kaune atsidaro nauja vieta, kurioje karaliaus šokis ir ne tik | Kas vyksta Kaune

Kaune atsidaro nauja vieta, kurioje karaliaus šokis ir ne tik

M. Navickas / I. Galaunės nuotr.

Kepinant vasaros saulei juos dažnai pamatysi ant linoleumo vyniojančius judesį miesto gatvėse ir skveruose. Medžiams pradėjus mesti lapus, linoleumą tenka kišti po laiptais ir keltis ant parketo – galite neabejoti, ne vieną prakaito ežerą tenka išlieti, kad tie vyniotiniai turėtų akiai malonų pavidalą. O vietų ežerams lieti Kaune nėra apstu – tiesa, nuo šeštadienio bus viena daugiau.

Kodėl čia taip intriguojančiai, bet užtikrintai pasakyta? Mat Butrimonių gatvėje spalio 5 dieną duris atveria gatvės šokių ir kitokio ritminio bei sportinio gėrio studija „Next Level“. Jūsų dėmesiui – šuolis į kitą lygį su studijos sumanytoju ir įkūrėju, breiko šokėju Mantu Navicku.

Pirmiausia – kas laukia šeštadienį susirinkusių į atidarymą? Kokius dar renginius ir kaip dažnai ketinama organizuoti?

Šeštadienį susipažinsime ir pabendrausime, svečiai galės pažiūrėti trenerių pasirodymus, o visos šventės metu už pulto karaliau maestro Monika Čibiraitė-Kozo. Po oficialios dalies šokėjai galės pasilikti ir išbandyti naująjį parketą. Kaip ir minėjau, ateityje veiklų bus įvairių: organizuosime atviras treniruotes, seminarus, šokių kovas, šventinius teminius vakarėlius bei laukia viena staigmena.

„Next Level“ trenerių komanda / I. Galaunės nuotr.

Šokėjai ne tik šoks, bet ir pasakos apie save, viešai dalysis mintimis, o su auditorija stengsimės megzti abipusį ryšį. Visų detalių atskleisti nenoriu – greitu metu patys viską išvysite.

Kodėl nusprendei atidaryti gatvės šokių studiją? Ar, tavo manymu, tokios krypties užsiėmimų Kaune trūksta, paklausa didesnė už pasiūlą?

Atidaryti studiją nebuvo spontaniškas sprendimas, apie tai galvojau daugybę metų, bet girdėjau įvairių atkalbinėjimų. Manau, kiekvienam duoti skirtingi sugebėjimai ir visi turim atrasti savo mylimą veiklą. Šokti, sportuoti, mokyti vaikus ir organizuoti renginius – mano sfera. Galvoju, kad Kaune trūksta vietų, kurios nėra apribotos tik viena veikla. Kalbant apie „Next Level“ studiją, mes ne tik šoksime, bet stengsimės sukurti vietą, kurioje žmonės galės save realizuoti, augti bei mokytis kartu įvairiose srityse.

Papasakok apie studijos pavadinimą. Kiek variantų permąstyta ir kodėl pasirinktas šis?

Kaip minėjau, planą įkurti studiją rezgiau kurį laiką, ilgokai galvojau ir apie jos pavadinimą, tačiau nepasakyčiau, kad turėjau daug variantų. „Next Level“ atsirado reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje, tas vardas tiesiog pats mane surado, kai vieną vakarą nuėjęs į kino teatrą seanso metu išgirdau frazę ir tada toptelėjo mintis – tai turi būti mano studijos pavadinimas. Kartais tokių dalykų nepaskubinsi, todėl džiaugiuosi, kad neišsirinkau pirmojo pasitaikiusio varianto.

Kokių šokio stilių bus galima mokytis studijoje ir kokio amžiaus interesantų laukiama?

Studijoje mokysime breaking, hip hop, popping, go–go, waacking šokių stilių ir choreografijų. Ateityje stilių daugės, o mano tikslas yra palaikyti ir plėsti gatvės šokių kultūrą, todėl kviesime svečius iš Lietuvos bei užsienio, kurie norėtų pasidalyti savo sugebėjimais. Stengsimės, jog žmonės ne tik pamatytų, bet ir išgirstų įkvepiančias istorijas. Treniruotėse bus laukiami įvairaus amžiaus žmonės nepaisant jų šokimo patirties ir įgūdžių – visko išmoks „Next Level“ studijoje.

Čia, berods, bus galima ne tik šokti. Kokia dar veikla siūloma būsimiems nariams?

Vyks būgnų, muzikos prodiusavimo pamokos, zumbos, jogos, nirvana fitness, aerobikos ir meditacijos užsiėmimai. O ateityje veiklų bus tik daugiau ir kuo įvairesnių.

Gatvės šokėjai dažnai rodosi viešumoje, tačiau, sakyčiau, tai nėra lengvai auganti bendruomenė. Kaip manai, ką reikia daryti, kad gatvės šokiu susidomėtų kuo daugiau žmonių, o salės būtų pilnos?

Norint būti pastebėtam ir įvertintam reikia įdėti daug pastangų. Tai galioja ne tik šokių industrijoje, bet ir visose kitose srityse. Kartais nereikia specialiai stengtis būti matomam, nes tai atrodo nenuoširdu ir iš karto provokuoja atmetimo reakciją. Mano tikslas – ne konkuruoti, bet bendradarbiauti ir tobulėti kartu, o salės prisipildys savaime. Dabar tik laikas parodys.

Šokių studijos „Next Level“ (Butrimonių g. 9) atidarymas vyks šeštadienį, spalio 5 d., 15-17 val. Nuo 17 iki 20 val. pašventinti parketą kviečiami visi norintys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA