Grandioziniame renginyje „Žalgirio“ arenoje apdovanoti geriausi Kauno ir šalies mokytojai | Kas vyksta Kaune

Grandioziniame renginyje „Žalgirio“ arenoje apdovanoti geriausi Kauno ir šalies mokytojai

Kaunas.lt nuotr.

Daugiau kaip 10 tūkst. mūsų šalies mokytojų savo profesinę šventę – Tarptautinę mokytojų dieną – pasitiko skambia tradicija tapusiame koncerte „Žalgirio“ arenoje. Šiemet Kaunas drauge su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija jiems įteikė ypatingą dovaną – šventinį Kauno simfoninio orkestro koncertą. Į sceną žengė ir Kauno metų mokytojo nominacijų bei Meilės Lukšienės premijos laureatai.

„Turbūt sunku įsivaizduoti didesnį intelektinį potencialą vienoje vietoje, – tardamas sveikinimo kalbą, į daugiatūkstantinę mokytojų auditoriją kreipėsi prezidentas Gitanas Nausėda. – Noriu pradėti nuo „ačiū“. Tas „ačiū“ – už jūsų begalinį pasiaukojimą, pastangas, valandų neskaičiavimą.“ Šalies vadovas teigė gerai suprantantis šiuos žodžius, nes jo šviesios atminties mama buvo matematikos mokytoja.

„Mokytojai ugdo ne tik tai „žinių dėžutes“, kažkokį žinių bagažą kaupiančius žmones. Mokytojai ugdo patriotus, gerai žinančius savo šaknis, nes tik tuomet jie gali tapti visaverčiais pasaulio piliečiais. Mokytojai ugdo asmenybes, kurios ir gimsta mokykloje“, – pridūrė Prezidentas, atsakingą mokytojo profesiją sulyginęs su lėktuvo piloto darbu, esą pastarasis gali pakelti į didžiules aukštumas, atverti naujus horizontus, bet būdamas neįgudęs, abejingas, čia pat jis rizikuoja asmenybę nublokšti žemėn.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius ir Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė apdovanojo vakaro laureatus. Švietimo reformos pradininkės, mokslininkės Meilės Lukšienės premijos laureatu tapo Raseinių Šaltinio progimnazijos istorijos mokytojas Arnas Zmitra.

Kaunas pratęsė kasmetinę tradiciją išrinkti ir pasveikinti geriausius miesto metų mokytojus. Šiemet jais tapo Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Jūratė Miliauskaitė, „Saulės“ gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė Rasa Sadlauskienė ir lopšelio-darželio „Daigelis“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Diana Vaidotienė.

„Šis renginys – tikrai vertinga ir graži dovana puikiems mūsų šalies mokytojams. Tų apdovanojimų šiandieną tiek nedaug, tačiau tokių įvertinimų ir buvimo scenoje nusipelnote kiekvienas iš jūsų. Norėdami matyti vaiko sėkmę, privalome pastebėti kiekvieną mokytoją, kiekvieną mokyklą ir padėti jiems. Mokytojas – išskirtinė profesija, kuri uždega asmenybę, įskiepija poreikį, meilę, vidinį šauksmą nuolat augti, tobulėti ir kartu suteikianti pareigą tai daryti ne bet kaip, bet kad tu būtum naudingas sau, savo šeimai, aplinkai, kraštui ir galiausiai visam pasauliui“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras A. Monkevičius.

Vicemerė R. Šnapštienė neslėpė, kad Kaunui yra didelė garbė bei pasididžiavimas kasmet visos Lietuvos mokytojus sukviesti į miestą, puoselėjantį švietimo tradicijas: „Kaunas yra vienas pagrindinių Lietuvos švietimo centrų. Tai miestas, kuris tiesiog ūžia nuo besimokančio jaunimo. Džiugu matyti tiek mokytojų iš visos šalies. Mokytojas, tai kur kas daugiau nei profesija ir pašaukimas. Jūs esate tie žmonės, kurie savo darbais po nedidelę dalelę lipdote ateities kartų mozaiką.“

Visus sveikinimus „Žalgirio“ arenoje susirinkusiems mokytojams palydėjo muzikinė dovana – Kauno simfoninio orkestro koncertas. Scenoje pasirodė solistai Eglė Stundžiaitė (sopranas), Kostas Smoriginas (bosas / baritonas) ir Liparit Avetisyan iš Armėnijos (tenoras).

Savo viešnagę Kaune daugelis pedagogų praturtino ir edukologų, mokslininkų pranešimais bei diskusijomis apie savo profesiją VDU Didžiojoje salėje vykusiame forume „Mokytojas 360°“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA